Yurtta kış yaşamı olumsuz etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta etkili olan kar yağışı yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kastamonu'da önceki gün başlayan ve bugüne kadar aralıksız devam eden kar yağışı sonucu Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 130 santimetre, kent merkezinde ise 25 santimetreye ulaştı.

İl genelinde 313 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Valiliğe bağlı İl Özel İdare Müdürlüğü Karla Mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için yoğun çaba harcıyor.

Sakarya'da Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Akyazı'da 2, Hendek'te 8, Karapürçek'te 4 ve Kocaali ilçesinde 14 olmak üzere, 28 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için, çalışmalar devam ediyor.

Yozgat'ta gece başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığı merkezde 8 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 13 santimetre olarak ölçüldü. Gece kara yollarındaki buzlanma nedeniyle trafikte aksaklıklar yaşandı.

Valilik, kara yolları ve köy hizmetleri ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda kapalı yolun bulunmadığını bildirdi. Belediye ekipleri de şehir içinde kar temizleme ve yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Bu arada, kent genelinde buzlanma nedeniyle gece 1'i ölümlü, 5'i maddi hasarlı 6 ayrı trafik kazası meydana geldi.

Yozgat'tan Kayseri yönüne giden Necati Susur (57) yönetimindeki 66 FD 556 plakalı kamyon, Sorgun-Sarıkaya kara yolu 29. kilometresinde, Mehmet Mercimek (46) yönetimindeki 31 RU 018 plakalı tıra arkadan çarptı. Kamyon şoförü Necati Susur, kaza yerinde hayatını kaybetti.

Bolu Dağı Düzce kesiminde gece yarısı başlayan yağış sonucu kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Özellikle Bolu Dağı zirvesinde hava sıcaklığının sıfırın altına 6 dereceye düşmesiyle çam ormanları buzla kaplandı. Görüş mesafesi yer yer 40 metreye kadar düşüyor.

Yalova'da gece yarısı başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, sabah buz tutan yollarda araçlarını çalıştırmakta ve hareket ettirmekte zorlandılar.

Yetkililer, ilçe ve köy yollarında sıkıntı yaşanmadığını, 3 ekibin köy yollarını açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini bildirdiler.

Karayolları ekiplerinin de bölgede karlı havalarda en çok sorunun yaşandığı Yalova-Bursa kara yolunun 35. kilometresindeki Süpürgelik mevkisinin açık tutulması için çalıştığını belirten yetkililer, karla mücadele çalışmalarının Yalova İl Afet Merkezinden yönetildiğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber