Zabıtalar yıpranma hakkı talep etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmirli zabıtalar, fiili hizmet süresi zammından yararlanabilmek amacıyla basın açıklaması yaptılar.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezinde toplanan zabıta çalışanları, fiili hizmet süresi zammından yararlanmak istediklerini bildirdiler.

Burada açıklama yapan, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, iktidarın artık zabıta sınıfını görme zamanı geldiğini savundu. Zabıtaların sorunlarını çok yakından bildiğini belirten Baratalı, şunları söyledi:

''Zabıtanın olumsuz koşullarını gördüm, biliyorum. Kentler büyüdükçe, göç geldikçe, ekonomik durum bozuldukça zabıta arkadaşlarımızın işleri artıyor. Kente karşı suçlar arttıkça, bu arkadaşlarımızın donatılarının de en üst düzeye gelmesi gerekir. Devletin, iktidarın artık zabıta sınıfını görmesi zamanı geldi. Fiili hizmet süresi zammı sizin hakkınız. Bu hakkın size verilmemesi çok büyük bir eksiklik.''

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ise zabıta kuvvetlerinin öneminin halen bazı kişiler tarafından anlaşılamadığını söyledi.

Norm kadro uygulamasında Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olan Konak'a 500 zabıta talep ettiklerini, ancak 150 kadro verildiğini belirten Tunçağ, ''Biz Ankara'nın zabıtanın önemini anlamadığını bu norm kadro uygulamasında görmüştük. 150 kişi, 'Konak'ta zabıta hizmetlerini yapma' anlamına geliyor'' dedi.

Zabıtalar adına konuşan Ümit Birbir ise kamuoyunda ''yıpranma payı'' olarak bilinen fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki iş yeri ve işlerdeki değişikliklerin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Zabıta personelinin çok zor şartlar altında çok önemli görev yaptığını belirten Birbir, hafta tatilleri ve fazla mesailer göz önünde bulundurulduğunda, zabıtaların diğer memurlardan yılda yaklaşık 95 gün fazla çalıştığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber