Tasarruf genelgesine göre bürokratlar hediye verilebilir mi?

30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine göre "Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar haricinde" hediye verilmemesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2021 14:44, Son Güncelleme : 16 Temmuz 2021 14:47
Tasarruf genelgesine göre bürokratlar hediye verilebilir mi?

30 Haziran 2021 tarihli Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin ilgili bölümü şu şekildedir:

TEMSİL, TÖREN, AĞIRLAMA VE TANITIM GİDERLERİ

Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır. Temsil ve ağırlama ödenekleri, zorunlu haller dışında kullanılmayacaktır.

Yılbaşı ve bayram dönemlerinde kamu görevlileri tarafından gönderilecek tebrik, telgraf ve benzeri posta hizmetlerine ilişkin kağıt, baskı, posta ve benzeri giderler hiçbir şekilde kurum ve kuruluşların bütçesinden ödenmeyecek, mevzuat gerekleri dışında kurum ve kuruluşların tasarrufları altında bulunan kaynaklardan ajanda, takvim, plaket, hatıra, hediye, eşantiyon basım ve dağıtımı türü işler yaptıramayacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME

Genelgeye göre kamu kurumu yöneticilerinin "uluslararası toplantılar ile milli bayramlar haricinde" hediye vermemesi gerekmektedir. Bu uygulamaya genelgede açık bir şekilde yazılmamış olsa da, bir makama atanan bürokrata verilen hediyelerin de dahil olduğunu düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber