Unakıtan: Sanat okulu mezunlarından vergi almayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sanat okulu mezunlarından vergi almayacaklarını söyledi.

Unakıtan, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda, bir soru üzerine, sanat okulu mezunlarına bir "kıyak" çekeceklerini belirterek, sanat okulu mezunlarından vergi almayacaklarını kaydetti.

Unakıtan, kanunun bu yıl Meclis gündemine geleceğini ifade ederek, "Bu konuyu teşvik etmemiz lazım. Bir taraftan işsiz var deniliyor, diğer taraftan sanayici eleman bulamıyor. Demek ki istenilen vasıfta elemanı yetiştirmemiz lazım. Bu da meslek okullarından geçiyor. Tam yetişmiş bir tornacı, elektrikçi bulamıyorsun. Sonra bakıyorsun işsiz çok. Evladım ne iş yapıyorsun? Her işi yaparım diyor. Demek ki hiçbir iş yapamıyor. Gelişen Türkiye'de çok çeşitli mesleklere ihtiyaç var. Örneğin aşçıya ihtiyaç var. Eskiden bunu kimse düşünmezdi. Şef çok, Kızılderili yok örneği gibi. Nitelikli ara elemana, teknisyenlere ihtiyaç var. Herkes idareci olsun. O zaman çalışacak adam bulamıyorsun" dedi.

Unatıkan, son yapılan zamlarla ilgili de "Elektrik ve doğal gaza zam kararı almasak tüketici faiz yoluyla 2 mislini ödeyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber