Araştırma merkezi yönetmeliği yürürlükte

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu ve Muğla'daki üniversitelere bağlı araştırma ve uygulama merkezlerinin yönetmeliği yürürlüğe girdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Muğla Üniversitesi Doğal Taş Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yönetim, çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bolu ve çevresinin halk kültürü unsurlarını derleyecek. Tarihi, mimari, arkeolojik, etnografik ve kültürel değerlerin bilimsel olarak araştırılmasını, belgelenmesini, tanıtılmasını, korunmasını ve yaşatılmasını sağlayacak olan merkez, kent arşivi, ihtisas kütüphanesi ve görsel kent belleği oluşturacak.

Gösteri merkezi kurarak maddi ve maddi olmayan kültür varlıklarının ses ve görüntü kayıtlarını alacak olan merkez, bu konuda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapacak. Muğla Üniversitesi Doğal Taş Araştırma ve Uygulama Merkezi de doğal taş konusunda çalışan işletmelerin çevre koruma bilinci gözetilerek, verimliliğini artırmak, yeni teknolojiler geliştirmek, işletme sonrası çevre düzenlemesi gibi sektöre doğrudan ya da dolaylı etki eden alanlarda araştırmalar yapacak.

Doğal taş laboratuvarı kurarak sektör işletmelerine test ve analiz hizmetleri sunacak olan merkez, bu alandaki her türlü yenilik ve gelişmeyi takip ederek, bunlarla ilgili sertifikalar verecek ve yayınlar yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber