Milli Eğitim Bakanı Çelik: Yeterli eğitim veremiyoruz

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Her yıl 1 milyon 300 bin yeni öğrenci okula başlıyor. Bunlara devletin imkanları ile gerekli hizmeti veremiyoruz? dedi.
Çelik, Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Direkli Köyü'nde hayırsever Takyettin Irmak tarafından yaptırılan 10 derslikli Hacı Ahmet Irmak İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı.

Bakan Çelik törende, dostu, aynı zamanda öğrencisi olan Irmak'tan bir okul yaptırmasını istediğini, bunun üzerine Irmak'ın, babasının adını mezar taşında değil, böyle bir kutsal eğitim yuvasında yaşatmaya karar verdiğini söyledi.

Çelik, şöyle devam etti:
?Kişi öbür tarafa giderken, sadece dünyada yaptığı iyi şeylerle hatırlanır. Her yıl 1 milyon 300 bin yeni öğrenci okula başlıyor. Bunlara devletin imkanlarıyla gerekli hizmeti veremiyoruz. Bunun üstesinden gelebilmek için bir yasa çıkardık, okul yapan kişilerin tüm giderleri vergi iadesi olarak alabilmelerini sağladık. Bu şekilde özellikle derslik konusunda büyük mesafeler katettik. İşadamlarının yapacağı yalnızca bir okul değil, bir bilgisayar, bir derslik de olabilir. Önemli olan o tavırdır.?
?Ankara'da koltukları terleten, kuluçkada oturan bir yönetim olmadıklarını? ifade eden Çelik, sorunları yerinde görerek çözdüklerini bildirdi.

Bakan Çelik, görevde bulunduğu sürede 43 bin yeni öğretmen atamasının yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
?Kaynakları kıt bırakılmış bir ülke olduğumuzu görmezlikten gelemeyiz. Bunu görürsek, sorunları daha iyi aşarız. Mardin'de şu anda 26 ayrı okulun yapımı devam ediyor. Geçen yıl Mardin'de eğitime ayrılan ödenek 6.7 trilyon lira iken, bu yıl bu oran 10.2 trilyon liradır. Birkaç yılda, mevcut problemleri aşarız.
UNICEF ile Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nı Van'dan başlattık. 40 bin kız çocuğu geçen yıl okula kazandırıldı. Halkın yanında olan bir hükümetiz. Kavga ederek, emrederek eğitim yapılamaz. Bu konuda, çok hassas davranılması lazım. Polisiye tedbirlerle bu işler olmaz. Atatürk Samsun'a çıkarken yanındakiler, 'Ordu yok, para yok, silah yok' demişlerdi. O da kendilerine, 'Hepsi bulunur' diye cevap vermişti. Eğer azim varsa Ferhat gibi dağları delersiniz.?
?Şırnaklı'nın Şırnak'a, Mardinli'nin Mardin'e sahip çıkması gerektiğine? işaret eden Çelik, Şanlıurfa'da bu yıl başlattıkları ?Hami Kuruluş Uygulaması?na da değindi. 32 ayrı kuruluşun birer okulun hamiliğini üstlenmesi sayesinde okulların pırıl pırıl olduğunu söyleyen Çelik, uygulamayı diğer illerde de başlatmak istediklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra hayırsever Irmak'a teşekkür plaketi veren Çelik, Atatürk Büstü ile okulun açılışını yaptı. Törene, UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond McLoughney de katıldı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber