Okluk ihalesine fesat karıştı, il müdür yardımcısı ve 4 mühendis gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden kullanıma açacağını söylediği Marmaris'in Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı ikametgâhının bakım ve onarım ihalesine fesat karıştırıldığı ileri sürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ile Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün 2007'nin ocak ayında Muğla'daki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine başlattığı operasyon dün sonuçlandırıldı.

'Cemre' adı verilen operasyon çerçevesinde Muğla Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün denetim ve kontrolündeki 31 ihalenin dosyalarını inceleyen polis, Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı Şükrü Evkuran ile kendisine bağlı çalışan I.Ç., H.Ç., S.B., H.Y. adlı 4 mühendisi gözaltına aldı. 12 müteahhit de yakalanarak ifadeleri alınmaya başlandı.

Gizli bilgileri satmışlar

Soruşturmada, zanlıların ihalelerin gizli kalması gereken maliyet hesaplarına ait bilgileri, firmalara satarak haksız kazanç elde edilmesini sağladıkları ileri sürüldü. Zanlıların, ihalelere girecek müteahhitler gibi ihale dosyalarını bizzat hazırlayıp firmalara verdikleri de iddia edildi. Yetkililer, incelenen ihalelerin toplam bedelinin 20 milyon YTL'den fazla olduğunu söyledi. Operasyonda, Cumhurbaşkanlığı'na ait Okluk Koyu'ndaki ikametgâhın onarım ihalesine de aynı yöntemle fesat karıştırıldığı iddiaları anlaşılırken, ilaheyi alan müteahhit İbrahim Ş. gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber