Şizofren öğretmene ve öğrencilere bürokratik işkence...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Travma geçiren öğretmene, 'İş göremez' raporu verildi. Ama Milli Eğitim'den atama bir türlü gelmedi. Öğretmeni kütüphaneye alan müdür ise ceza yedi.

Ankara'da bir öğretmenin yaşadıkları, bürokratik hantallığının insanların başına nasıl sorunlar açabileceğini ortaya koydu. 1987 yılında geçirdiği kafa travmasından sonra organik kişilik bozukluğu yaşayan Altındağ Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu öğretmeni M. Ş. (44), şikayetleri artınca psikolojik tedavi görmeye başladı.

Dilekçeler bitmiyor

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nden verilen 12 Mart 2006 tarihli raporda, öğretmenin "düşünce süreci bozukluğu" yaşadığı vurgulandı. Doktorlar, bu tanılar nedeniyle Ş.'nin öğretmenlik yapamayacağını da bildirdi. Okul yönetimi, bu raporu 12 Mart'ta Milli Eğitim'e iletti. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı. Ancak 10 ay içinde sadece birimler arasında dilekçeler, raporlar gidip geldi.

Veliler şikayetçi oldu

Okul yönetimi ise velilerden gelen şikayetler üzerine Meryem Ş.'yi kütüphanede görevlendirdi. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürü hakkında "kendi tasarrufuyla M.Ş.'yi aktif öğretmenlikten aldığı" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda müdüre uyarı cezası verildi.

Aslı UYUR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber