Tekel çalışanlarının protestosuna polis müdahalesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Özelleştirmeye karşı çıkan TEKEL çalışanlarının zincirli protestosuna polis müdahale etti. Polis, kendisini zincirleyen eylemciler ile aralarında bayanların da bulunduğu çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Eylemciler çevik kuvvet otobüsüyle götürülürken bir grup, aracın önüne geçerek arkadaşlarının götürülmesine engel olmak istedi.

Özelleştirmeyi protesto eden TEKEL işçilerinin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki zincirli protestosu polis müdahalesiyle sonuçlandı. Oturma eylemine başlayan TEKGIDA-İŞ sendikasına üye işçiler sloganlar atmaya devam ederken, İl Başkanlığı önüne takviye çevik kuvvet ekibi geldi. Takviye ekiplerin de desteğiyle kendilerini demirlere zincirleyen eylemciler birer birer gözaltına alındı. Zincirleri kesici aletle çıkaran polis göstericileri gözaltına alırken, polisle eylemci grup arasında tartışma

yaşandı. Aralarında bayanların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eylemciler çevik kuvvet otobüsüyle götürülürken bir grup gösterici otobüsün önüne geçerek arkadaşlarının götürülmesine engel olmak istedi. Yol kapatan eylemciler, çevik kuvvet polisinin yeni bir müdahalesiyle gözaltına alındı. Kalan diğer eylemci grup ise parti binası önünde oturma eylemine başladı.

Öte yandan, İl Başkanlığı önüne gelerek bir açıklama yapan TEKGIDA-İŞ Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu ise, "Yetkililerle görüşünceye kadar bekleyecekler. Biz TEKEL fabrikalarının özelleştirilmemesi için buradayız. Türkiye'nin her yerinde eylemler yapıyoruz. Bugün de AK Parti'nin İstanbul milletvekilleriyle ve il yöneticileriyle görüşmek için buraya geldik. Kendimizi zincirleyerek tepkimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Yetkililerle görüşmek istiyoruz. Sorunumuzu iletmek istiyoruz" dedi. Polis müdürleri ile görüşen sendika yetkilileri parti yöneticileriyle konuşmaları için içeri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber