Erdoğan: Merkez de dahil 4 banka istanbula taşınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan açıkladı: Merkez Bankası, Ziraat, Halk ve Vakıfbank İstanbul'a taşınacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın İstanbul'a taşınacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet Programı Eylem Planını, Başbakanlık Yeni Binada düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınıp taşınmayacağı ile ilgili soru üzerine, "(Merkez Bankası, Ziraat, Halkbankası, Vakıfbank) hepsi de İstanbul'a taşınacak. Bu konuda kararımızı verdik. Hatta yerleri de belirlenmiştir. Bunu hiç kimseye de soracak değiliz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız bir kurum. Banka İstanbul'a gitmek istemiyor. Bunun sizin için bir anlamı var mı" şeklindeki soruya karşılık şunları söyledi:

"Merkez Bankası, alacağı kararlarda özerktir. Bulunacağı yere ise kanunla hükümet olarak karar verebiliriz. Merkez Bankasının İstanbul'da olması hem bankanın işlevini artıracak hem de oradaki gücü farklı bir konuma gelecektir. Kanunsa kanun çıkartırız. Bunun kararını verdik."


Erdoğan: Çankaya noteri benzetmesini çirkin buluyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yapılan, ?Çankaya noteri" benzetmesini çok çirkin bulduğunu söyledi.

Yerel seçimleri zamanında yapacaklarını açıklayan Erdoğan, 301 ile ilgili değişiklik çalışmasının sona yaklaştığını, yeni Anayasanın da önümüzdeki haftalarda açıklanacağını bildirdi.

60. Hükümet Programı Eylem Planı'nı açıklayan Erdoğan, Doğrudan Gelir Desteği'nin bu yıldan itibaren kaldırıldığını belirtti. Erdoğan bundan sonra araziye değil ürüne destek verileceğini söyledi.

Erdoğan, bu yıl işveren üzerindeki SSK yükünü 5 puan azaltacaklarını da bildirdi.

Merkez Bankası'nın Ziraat, Halk ve Vakıf Bankaları ile birlikte İstanbul'a taşınacağını vurgulayan Erdoğan, ?Bu konuda kararımızı verdik. Kimseye danışmaya da ihtiyacımız yok. Merkez Bankası karar alırken özerk, Ankara mı İstanbul mu olacağı konusunda karar hükümet ve Meclisindir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber