Unakıtan: Komünist Çin'den daha komünistiz

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan, Cumhurbaşkanı Gül'ün ABD'de bulunduğu sırada sürpriz bir çıkış yaptı.

LEASING'TEKİ KDV TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Leasing'te büyük adaletsizlik yaşandığını söyleyen Maliye Bakanı Unakıtan, buna göz yummayacaklarını belirterek, ?Eski sisteme dönüş mümkün değil. Geriye dönük uygulama olmaz. Kazanılmış hakları yok saymayız? dedi

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, leasing'te eski sisteme dönmenin mümkün olmadığını belirtti. MÜSİAD'ın düzenlediği bilgi teknolojileri proje yarışması ödül töreninde konuşan Unakıtan, leasing'te haksız bir durum olduğunu ifade ederek, zaten geçici olarak getirilmiş bir müesseseyi kalıcı hale getirmek suretiyle büyük adaletsizlikler işlendiğini, buna göz yummalarının mümkün olmadığını vurguladı. Unakıtan, ?Dolayısıyla eski sisteme dönüş mümkün değil. Bu bardağı peşin satın alırsan yüzde 18, leasing'le alırsan yüzde 1. Böyle adaletsizlik olmaz? dedi.

Geriye dönük uygulama olmaz

Bakan Unakıtan, geriye dönük bir uygulama yapmalarının, kazanılmış hakları yok saymalarının asla mümkün olmadığını da kaydederek, şöyle konuştu: ?Bazı makinelerde, bunların başında tarım makineleri gelir, vergiyi de indirmek isteriz, ama indirirsek herkese indireceğiz. Ayrıcalık yapmamız mümkün değildir. Yeni dönemde vergideki ayrıcalıklar giderek son bulacak. Adalet dönemi başlıyor. Vergilerde bazı indirimler olacak ama herkese olacak.?

Açıklama leasing hisselerini vurdu, ortalama kayıp % 7

UNAKITAN'IN sözleri sektör hisselerinde sert düşüşe neden oldu. Finansal Kiralama Endeksi günü yüzde 7 kayıpla kapattı. Vakıf Finansal Kiralama yüzde 16, Finans Finansal Kiralama yüzde 12, İş Finansal Kiralama yüzde 7, Fon Finansal Kiralama yüzde 7, Yapı Kredi Finansal Kiralama yüzde 4 düştü.

Komünist Çin'den daha komünistiz

KEMAL Unakıtan, milli gücü yüksek olmayan milletlerin, yöneten değil yönetilenler durumunda olduğunu söyledi. Milli güçte insan unsurunun ardından ikinci ögenin ekonomik güç olduğuna işaret eden Unakıtan, ekonomisi güçlü olan ülkelerin dünyada söz sahibi olduklarını belirtti. Çin'in bütün dünya pazarlarına ucuz işçi sunduğunu, herkesin de oraya ?harıl harıl? gittiğini ifade eden Unakıtan konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Biliyorsunuz Çinliler komünist. O komünistler bir özelleştirme yapıyorlar aklınız durur. Bana Güler Sabancı anlattı; demişler ki 'Bak burada ne kadar istersen işaret et orayı sana vereceğiz'. Bizim komünistler bana hâlâ 'Ne özelleştirme yapıyorsunuz' diye soruyor? dedi.

ABD Irak'a petrol için geldi, gerisi havadis

KEMAL Unakıtan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD'deyken ABD'nin Irak işgalini eleştiren sürpriz bir çıkış yaptı. Unakıtan, ?Ta kaç bin kilometre öteden adam kalkıyor, Irak'ta adaletsizlik var diye geliyor. Irak'ta esasında ne var? Petrol var. Gerisi havadis. Buraya tak getiriyor kuvvetlerini özgürlük adına, şu adına bu adına. Hiç kimseden tıs yok. Hatta iştirake geliyorlar, 'O özgürlük hareketine biz de iştirak ediyoruz' diyerek. Petrol hareketine iştirak ediyorsun, ne özgürlük hareketi?. Bangladeş niye oraya gidemiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber