11 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Ocak 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN, MUHARREM AYI İFTAR YEMEĞİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen Muharrem Ayı İftar Yemeğine katılıyor. Başbakan Erdoğan, AKP İstanbul Milletvekilleri Reha Çamurğlu ve İbrahim Yiğit de yemekte birer konuş yapacak. (Saat:17.00)

-Alevi örgütleri tarafından tepki gören yemeği, Abdal Musa Vakfı düzenliyor. Yemeğin, Alevi örgütleri tarafından da protesto edilmesi bekleniyor. Alevi örgütleri, yemeği katılan Alevi dedelerini ?düşkün? ilan edeceğini açıklamıştı.

-CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ayın 8'inde başladığı ABD temaslarının son gününde.

-Başkan George Bush ile görüşen ve birçok temasta bulanan Cumhurbaşkanı Gül, ABD'den ayrılmadan önce basın toplantısı düzenleyecek.

-Gül'ün, Esenboğa Havalimanı'na gelişinde de basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ'I ZİYARET EDECEK

-Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-AKP'DEN YEREL YÖNETİM PROGRAMINI AÇIKLIYOR

-AKP Genel Başkan Yardımcıları Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, parti genel merkezinde, AKP Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programıyla ilgili kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:09.30)

-BAKAN EKER TOBB'DA

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin düzenlediği ?Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı?na katılacak. (Saat:13.00)

-BAKAN ÇELİK'TEN İŞÇİ EMEKLİSİNE KÖTÜ HABER: EMEKLİ AYLIKLARI ARASINDAKİ FARKLILIKLARIN GİDERİLMESİ AKTÜERYAL DENGEYİ BOZAR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi emeklilerinin maaş farklılıklarının giderilmesine yönelik beklentilerini boşa çıkardı. Çelik, emekli aylıklarındaki farklılıkların giderilmesinin ek bir maliyet gerektirdiğini ve prim karşılığı olmadan aylıkların yükseltilmesinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun aktüeryal dengesini bozacağını söyledi. Çelik, aylıklardaki farklılıkların giderilebilmesi için yeni bir yasal düzenleme gerektiğini de kaydetti.

-EĞİTİMDE KADROLAŞMA İDDİALARI İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI İSTENDİ

-AKP iktidarı döneminde Milli Eğitimi Bakanlığı'nın (MEB) "siyasi hırsla" kadrolaşmaya gitmesi gerekçesi ile 32 milletvekili, TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Komisyonda, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal sorunlarının iyileştirilmesi, okulların fiziki sorunlarının çözülmesi ile yaşanan güvenlik sorunlarının tespiti de yapılacak.

-CHP'Lİ TOPUZ'DAN: "HERŞEY DAHİL UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN" ÖNERİSİ

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, turizm yörelerinde uygulanan "her şey dahil" sisteminden vazgeçilmesini istedi. Söz konusu uygulama nedeniyle pek çok işyerinin kapandığını ileri süren Topuz, konuyu Meclis gündemine de taşıdı.

-OTOMOTİV SEKTÖRÜ İHRACATTA ÇITAYI 2007'DE 19.2 MİLYAR DOLARA YÜKSELTTİ

-Otomotiv ana ve yan sanayi ihracat tutarı iç pazarda yaşanan daralmaya karşın 2007'de bir önceki yıla göre, yüzde 34'lük artışla 19.2 milyar dolara ulaştı. Anılan dönemde toplam ana sanayi yüzde 31 ve yan sanayi yüzde 40 oranında arttı.

-İhracatta ilk sırayı 221 bin 471 taşıtla Ford Otosan aldı.

-LEASING SEKTÖRÜ YÜZDE 1 KDV'DE ISRARLI

-Leasing sektörü, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın finansal kiralama (leasing) sektöründeki KDV artışından geri dönüş olmayacağına yönelik açıklamalarına rağmen, yüzde 18'e çıkarılan KDV oranlarının düşürüleceğine ilişkin umutlarını koruyor.

-Finansal Kiralama Derneği (FİDER) Genel Sekreteri Hakan Gülelçe, Unakıtan'ın sözlerinin aksine vergi tabanını genişleten bir sektör olduklarını vurgulayarak, ?Görüşmelerimiz sürüyor. Dosyalar hazırlayıp yetkili mercilere iletiyoruz. Umutluyuz. Biz her zaman olduğu gibi yüzde 1'lik KDV uygulamasının devam etmesinde ısrarlıyız? dedi.

-PARA ARZI 2007'DE 50.2 MİLYAR YTL GENİŞLEDİ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 2007'de 50 milyar 242 milyon YTL artarak 370 milyar 77.6 milyon YTL'ye ulaştı. Para arzında 19-28 Aralık haftasında 146.5 milyon YTL'lik düşüş görüldü.

-KENDİSİNE CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR ÇEKEN KOCASINI AFFETMEDİ

-Kendisine kimliğini gizleyerek cinsel içerikli mesaj gönderen kişi hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra, mesajları gönderen kişinin kocası olduğunu öğrenen kadın şikayetinden vazgeçmedi. Eşine cinsel içerikli mesaj gönderen koca iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

-TÜRKİYE'NİN İLK ?ŞİFALI SULAR" KONGRESİ DÜZENLENİYOR

-Türkiye'de ilk kez, şifalı sularla ilgili kongre düzenleniyor. Kozmetoloji Eğitimcileri Derneği'nin düzenlediği "Spa ve Wellness Kongresi"nde, şifalı sular ile yapılan tedaviler masaya yatırılıyor.

-TEKFENBANK, YENİ DÖNEM STRATEJİSİNİ AÇIKLAYACAK

-Tekfen Holding tarafından, yüzde 70 oranındaki hissesi Avrupa'nın önde gelen bankacılık gruplarından Eurobank EFG'ye satılan Tekfenbank'ın, isim değişikliği nedeniyle basın toplantısı düzenlenecek. Bankanın yeni dönem stratejileri ve hedefleri ile ilgili bilgilerin de aktarılacağı toplantıya, Eurobank EFG CEO'su Nicholas Nanopoulas, Tekfen Şirketler Grubu Başkanı Erhan Öner ve Tekfenbank Genel Müdür Mehmet Erten katılacak. (Saat:10.00)

-GÜLER SABANCI, TEKNOSA PLANET AÇILIŞINA KATILIYOR

-TeknoSA Planet'in Prolfilo Alışveriş Merkezi'ndeki mağazasının açılışı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Tekno SA Genel Müdürü Mehmet T. Nane'nin katılımı ile düzenlenecek basın toplantısı ile yapılacak. (Saat:10.00)

-ÜLKER GRUBU'NDAN BASIN TOPLANTISI

-Ülker Grubu'nu ekmek sektöründe faaliyet gösteren Uno'yu satın almasına ilişkin basın toplantısı, Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek. (Saat:10.30)

-MERCEDES BENZ TÜRK, 2008 HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Mercedes Benz Türk yetkilileri, 2007 yılını değerlendirip 2008 hedeflerini duyuracağı basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

-GUANTANAMO TUTSAKLIĞININ 6. YILI

-Aralarında Uluslararası Af Örgütü ve İHD'nin bulunduğu sivil toplum örgütleri, Küba'nın Guantanamo körfezinde bulunan Amerikan tutuklu kampına mahkum transferinin 6. yılı dolayısıyla bir dizi eylem gerçekleştirecekler. Sivil toplum örgütleri önce Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yapacak. (Saat:11.00)

-Sivil toplum örgütleri ardından, üssün kapatılması için toplanan onbinlerce imzayı teslim etmek üzere ABD Konsolosluğu önüne gelecek. Aynı saatlerde Ankara ABD Büyükelçiliği önünde de basın açıklaması yapılacak. (Saat:12.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber