Gül'e 400 bin dolarlık Hummer limuzin teklifi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

WASHİNGTON ziyareti sırasında Türk toplumu temsilcileriyle biraraya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e toplantıya katılan işadamı İsmail Tüysüz 400 bin dolarlık ?Hummer' marka limuzin hediye etmek istedi. Gül ise Florida'da finans şirketi bulunan ve otomobil ticaretiyle uğraşan Tüysüz'e teşekkür ederek hediyesini kabul edemeyeceğini, bunun yerine ABD'deki Türk derneklerine yardımda bulunmasını istedi.

Önceki gün Türkiye'nin Washington Büşükelçiliği'nde Türk toplumunun temsilcileriyle bir toplantı yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasının ardından salonda bulunanları dinledi. Salonda bulunan ve Florida'nın en büyük oto alım-satım ve finans şirketlerinden birinin sahibi olan İsmail Tüysüz, Çankaya Köşkü'ne gelen yabancı konuklar için kullanılmak üzere Türkiye'deki değeri 400 bin dolar olan ?Hummer' marka limuzin hediye etmek istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, işadamı Tüysüz'ün bu jestine teşekkür etti, bu tür bağışların ve yardımların ABD'de, Türkiye'yi savunmak için mücadele eden derneklere yapılmasının daha yerinde olacağını söyledi.

?HERKES İSTİYOR, BEN VEREYİM DEDİM?

Washington'a bir iş görüşmesine geldiğini ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı toplantıdan tesadüfer haberdar olarak katıldığını söyleyen işadamı İsmail Tüysüz, ?Toplantı salonunda konuşulanlara baktım, herkes bir şey istiyor. Bu bizim devletimiz. Amerika'da çalışanların Türkiye'den bir şey istemek yerine, Türkiye'ye bir şeyler vermesi lazım? dedi.

Otomobil alım satımı ve finans işiyle uğraştığını kaydeden Tüysüz, ?O an aklıma Çankaya Köşkü için iyi bir otomobil hediye etmek geldi. Türkiye'ye giden yabancı misafirlerin iyi ağırlanması için ?Hummer' marka bir limuzin hediye etmek istedim. Cumhurbaşkanımız da sağolsun çok iyi karşıladı ve teşekkür etti? dedi.

?BABACAN'I ÇARŞIDAN TANIRIM'

Türkiye'de ticaretle uğraşırken, oradaki işini bırakıp ABD'ye geldiğini söyleyen İsmail Tüysüz, Florida Eyaleti'nde 500 bin dolarlık bir ticari hacmi olan şirketi devralarak başladığı iş hayatında büyük başarılara imza atmış. Florida'nın en büyük otomobil ve finans şirketlerinden birine sahip olan Tüysüz'ün şimdiki ticaret hacmi 120 milyon dolar.

Dışişleri Bakanlı Ali Babacan'ı ticaret hayatından tanıdığını söyleyen Tüysüz, ?Hükümetin yaptıklarıyla gurur duyuyorum. Bunlar, hem Türkiye'yi ekonomik olarak güçlendirdi, hem de ülkemizin dünyadaki itibarını artırdı. Böyle çalışan bir hükümete ben de teşekkürümü böyle yapmak istedim? diye konuştu.

?TEKLİFİM GEÇERLİ'

Florida Eyaleti'nin Orlando kentinde oturan ve kapısını çalan Türk vatandaşlarına elinden gelen yardımda bulunduğunu söyleyen İsmail Tüysüz, bundan sonra Türkiye'ye yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkmanı Abdullah Gül'ün vereceği talimatları beklediğini kaydeden İsmail Tüysüz, ?Çankaya Köşkü'nün kabul etmesi halinde Hummer limuzin hediye etme teklifim geçerli? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber