4/B'li öğretmenlere yer değiştirme hakkı tanınmazsa yargı yoluna gidecek

Haber Giriş : 11 Ocak 2008 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, 4/B kapsamındaki sözleşmeli öğretmenlere de yer değiştirme hakkının tanınmasını istedi. Sendika, konunun çözüme kavuşmaması halinde yargı yoluna gideceklerini bildirdi.

2008 yılı öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzunda 4/B kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenlere, 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı birinci yarıyıl sonu itibariyle yer değiştirme hakkı tanınmadı. Uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçen yıl uygulama ve sözleşmeli öğretmenlerle ilgili olarak yaptığı açıklamalara ters düştüğünü bildiren Türk Eğitim-Sen, internet sitesinde yaptığı açıklamada "Bu konuda sendikamıza bir çok talep gelmektedir. Bugüne kadar sözleşmeli öğretmenlerin yanında duran tek sendika hüviyetinde olan, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına savaş açan, 4/C'li kısmi zamanlı öğretmenlik uygulamasını iptal ettiren Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığının bu çifte standart anlayışını da değiştirmek için her türlü yolu deneyecektir" ifadesini kullandı.

-"ÜÇ GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLMEZSE YARGI YOLUNA GİDECEĞİZ"

Türk Eğitim-Sen konunun çözüme kavuşmasını istediğini açıklarken, "Üç gün içinde çözülmemesi halinde konuyu yargıya taşıyacağız. Ayrıca yaşanan sıkıntının TBMM gündemine gelmesi için de gayret sarf edeceğiz. Türk Eğitim Sen olarak, kadrolu veya sözleşmeli ne olursa bütün eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber