Mahalli İdareler Norm Kadro Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Ocak 2008 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26754

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

BELEDİYE VE BAĞLI KURULUŞLARI İLE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ

NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Belediyeler ve mahalli idare birliklerinde kullanılacak geçici iş pozisyonları bu kurum ve kuruluşlar için norm kadro standartları cetvellerinde belirlenen memur norm kadro standardı toplamının yüzde yirmisini geçmemek üzere bulunacak sayının yuvarlanması ve tam yıl esasına göre hesaplanması sonucu adam/ay sayısına göre meclis tarafından yıllık olarak belirlenir. Oranların hesaplanmasında sonucun tam sayı çıkmaması durumunda bulunan rakam kendinden büyük en yakın tam sayıya yuvarlanarak geçici iş pozisyonu sayısı tespit edilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"Koruma, uygulama ve denetim bürosu

EK MADDE 1 ? (1) Kapsama dahil büyükşehir belediyeleri ve Bakanlıkça izin verilen belediyeler 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 10 uncu maddesinin dokuzuncu fıkrası ile 11/6/2005 tarihli ve 25842 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları ile Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla kendileri için tespit edilen norm içerisinde yeterli sayıda boş kadroyu tahsis ederler.

(2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihde toplam dolu memur sayısı kendisi için unvanlar ve hizmet grupları itibarıyla tespit edilen normdan fazla veya norma eşit olan belediyeler birinci fıkrada belirtilen mevzuata uygun olarak İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek sayıdaki personeli bir defaya mahsus olmak üzere; atanacak personelin niteliklerini de dikkate alarak ihdas edecekleri kadrolara atarlar. Bu şekilde ihdas edilecek kadrolar aynı sınıf veya unvandan olmak üzere sayı itibarıyla tespit edilen norma uygun kadroların boşalması halinde yeni kadrolarla değiştirilir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?(2) Belediye ve bağlı kuruluşları; Yönetmeliğe ekli norm kadro standartları cetvellerinde kendi alt grupları için ayrı ayrı tespit edilen müfettiş/müfettiş yardımcısı norm kadro toplam sayısı aşılmamak kaydıyla boş bulunan müfettiş kadrolarını müfettiş yardımcısı, müfettiş yardımcısı kadrolarını müfettiş kadroları ile ihtiyaçları çerçevesinde meclis kararıyla değiştirebilirler.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan; (C) Grubu Büyükşehir İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri Norm Kadro Standartları Cetvellerinden (C19) alt grubuna ait Norm Kadro Standartları Cetvelinde gösterilen müfettiş yardımcısı normu 3 adet, müfettiş normu ise 9 adet olarak, buna bağlı olarak toplam memur kadroları normu 500 adet olarak, (C) Grubu Büyükşehir İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri Norm Kadro Standartları Cetvellerinden (C20) alt grubuna ait Norm Kadro Standartları Cetvelinde gösterilen müfettiş yardımcısı normu 3 adet, müfettiş normu ise 9 adet olarak, buna bağlı olarak toplam memur kadroları normu 547 adet olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı ve Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Devlet Bakanı birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber