Memurun eylem haftası

Haber Giriş : 13 Ocak 2008 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis gündemine 15 Ocak'ta gelecek olan Sosyal Sigortalar Reformu'na karşı işçi ve memurlar hafta boyunca bir dizi uyarı eylemi yapacak. Kamu-Sen üyesi memurlar, 15 Ocak'ta işe bir saat geç gelecek. Türk-İş, Genel Merkez'de, 9 bölgede ve 72 il temsilciliklerinde basın açıklaması yapacak. KESK ise 5 sivil toplum örgütü ile hafta boyu sürecek eylemler kapsamında İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacak.

Türk-İş, eylem ile ?Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı? hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak ve hükümetin dikkatini çekmeyi amaçlıyor. 9 bölge ve 72 il temsilciliklerinde basın toplantısı düzenleyecek olan Türk-İş, basın toplantısının ardından ise AKP il başkanlıklarını ziyaret ederek tasarı ile ilgili Türk-İş'in görüş ve taleplerini iletecek. Ayrıca, aynı gün Türk-İş Genel Merkezi'nde de bir basın toplantısı düzenlenerek konfederasyonun görüşleri anlatılacak.

Kamu-Sen üyesi memurlar 15 Ocak günü işe bir saat geç gelerek uyarı eylemi gerçekleştirerek Sosyal Güvenlik Reformu'na karşı tepkisini gösterecek. Kamu-Sen, uyarı eyleminin etkili olmaması durumunda ise başka eylemlere başvuracak.

KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği (TTB), Diş Hekimleri Birliği ve BASK'ın aralarında bulunduğu meslek örgütleri de ?Herkese Sağlık ve Güvenceli Gelecek İçin Yürüyoruz? başlıklı yürüyüş gerçekleştirecek. Sosyal Güvenlik Reform'unun 15 Ocak'ta Meclis'te görüşülmeye başladığı gün ise oluşturulacak yürüyüş kolu İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek. Yürüyüş kolu 17 Ocak'ta Ankara'da bekleyen grup ile Kurtuluş Parkı'nda buluşacak. Grup, buradan TBMM önüne giderek ortak bir basın açıklaması yapacak


Türkiye Kamu-Sen'in, sosyal güvenlik reformuna karşı 15 Ocak Salı günü gerçekleştireceği "bir saatlik işe geç gitme" eylemi, sağlık kuruluşlarında da uygulanacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Eylem sırasında sadece yatan ve acil hastaların tetkik ve tedavileri yapılacağı için vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına mesai başladıktan bir saat sonra gitsin" dedi.

Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen'in aldığı karar gereği, konfederasyona bağlı tüm sendikalar tarafından 15 Ocak Salı günü "işe bir saat geç gitme" eylemi uygulanacağını bildirdi.

Eylemin sağlık kuruluşlarında da gerçekleştirileceğini ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:

"Üyemiz olan 90 bin sağlık çalışanı da 'uyarı' niteliğindeki eylem nedeniyle mesailerine bir saat geç başlayacak. Eylemin başladığı sırada görev başında olanlar da iş yavaşlatacak. Bu süre içinde de üyelerimiz tarafından basın açıklaması yapılacak. Hastanelerde sadece yatan ve acil hastalara bakılacak, diğerlerinin muayene, tetkik ve tedavileri yapılmayacak. Bu nedenle vatandaşlarımız mağdur olmamak için sağlık kuruluşlarına mesai başladıktan bir saat sonra gitsin."

"Haklı oldukları bir konuda iktidarı uyarmak için" bu eylemi yaptıklarını savunan Kahveci, "Bu yasa tasarısı sadece bizi değil 70 milyonu ilgilendiriyor. Herkesin buna sahip çıkması lazım. Bu nedenle vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

anka/aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber