HÜRPARTİ ile HYP birleşti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) ile HÜRPARTİ siyasi bir alternatif oluşturma iddiasıyla birleşti. Birleşme, HÜRPARTİ'nin HYP'ye katılımıyla gerçekleşti.

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile kendini fesheden HÜRPARTİ'nin Genel Başkanı Yaşar Okuyan, dün HYP Genel Merkezi'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Öztürk, birleşmeyi, bir alternatif oluşturmak üzere samimiyet ortamında, "tereyağından kıl çeker gibi" hazırladıklarını, geçmişte sağda ve solda bu tür birleşme çabalarının samimiyetsizlik nedeniyle "perişanlıkla" sonuçlandığını ifade etti.

İki partinin birleşmesiyle, "İnsan merkezli ve Anadolu hümanizmini manevi kimlik yapmış bir oluşumu hedeflediklerini" ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Dışarıdan getirilmiş sağ ve sol ideolojilerden koordinat almayız. Bizim koordinat aldığımız iki temel kaynak vardır. Birisi Anadolu hümanizmi. Diğeri de Atatürk mirasıdır. Bu koordinatlardan yürüyerek siyasi projelerimizi oluşturduk, oluşturacağız."

Yaşar Okuyan da şunları söyledi: "Yeni bir siyasi oluşuma ilk adımı atıyoruz. İlk adım olarak iki partinin güçlerini birleştirdik ama, bu iki partinin birleşmesinden ibaret değildir."

Okuyan, tahmin edilemeyen isimlerin yeni oluşumun içinde yer almasının sürpriz olmayacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber