İlköğretim okulunda yine dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 09:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Esenler Menderes Mahallesi Özdebir İlköğretim okulu 1-G sınıfı öğrencisi N.E.'in babası Haşim E. oğlunun sınıf öğretmeni tarafından kulaklarından tutulup duvara çarpılarak dövüldüğünü ileri sürdü.

İddiaya göre; 11.12.2007 tarihinde sınıf öğretmeni tarafından tahtaya kaldırılarak imtihana tutulan ve kelimeleri okuması istenen 7 yaşındaki N.E. yazıyı okuyamayınca öğretmen G. Ç. sinirlendi.

E.'nin kulaklarından tutan öğretmen küçük çocuğun kafasını duvara çarptı ve tokat attı.

Aldığı darbeler nedeniyle bayılan N.E., dayak atan öğretmen tarafından su dökülüp ayran içirilerek ayıltıldı. Küçük çocuğun ayılmasının ardından ise derse kalınan yerden devam edildi.

Dersin bitmesinin ardından N.E. aynı sınıfta okuyan ablası H. E. (9) tarafından eve götürüldü. Akşam işten çıkarak eve gelen baba oğlunun yüzündeki yara ve morlukları görünce ne olduğunu sordu.

N. E, öğretmeni tarafından dövüldüğünü söyleyince baba Haşim.E. hemen oğlunu alarak Esenler Polis Merkezi'ne başvurdu. Polis ekipleri tarafından darp raporu almak üzere Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen baba daha sonra burada ifade vererek öğretmenden şikayetçi oldu.

N. E.'nin hastanede yapılan kontrolünde her iki göz ve kulaklarında ödem, kanlanma ve morluklar olduğu, yanaklarında darp izleri bulunduğu ve alt dudağının aldığı darbeyle patladığı belirlendi.

Abla H. E.'nin de karakolda verdiği ifadede olayı doğruladığı, kardeşinin öğretmeni tarafından dövüldüğünü ve bayılınca da su dökülüp ayran içirilerek ayıltıldığını söylediği öğrenildi.

Olayın hukuksal sürecini takip eden avukatlar Yurdal Kılıçer ve Yüksel Demir ise bu olayın meslek hayatlarındaki en zor davalardan birini olduğunu belirttiler.

Avukat Demir, "Bir öğrenci öğretmeni tarafından duvara çarpılıp bayıltılıyor. Ayran içirilip su dökülerek ayıltılıyor ve şu anda eğitime devam ediyor. Bizce o öğretmenin sınıfındaki diğer öğrenciler de tehlike altındadır" dedi.

"Okula gitmek istemiyorum"

Öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edilen N.E., "Yazıyı okuyamayınca öğretmen kulaklarımdan tuttu ve duvara vurdu. Okula gitmek istemiyorum. Korkuyorum" dedi.

Öğretmen G.Ç: "Hafifçe sarstım"

Olayla ilgili ifadesi alınmak üzere karakola götürülen öğretmen G. Ç.'nin ise suçlamaları kabul etmediği ve "Öğrenciyi kolundan tutarak hafifçe sarstım ancak çocuk dengesini kaybederek yere düştü. Bende çocukta herhangi bir yara bere görmediğimden normal olarak derse devam ettim. Kimseyi darp etmedim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber