Memurlar iş yavaşlatma eylemi yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Musa Akkaş, memur maaş zamlarının artışı konusunda hükümeti uyarmak amacıyla yarın bir saat işe geç gitme eylemi yapacaklarını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Akkaş, memurlar açısından çok zor bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, "Bilindiği gibi iki yıldır toplu görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlanıyor ve memur maaşlarına yapılacak artışlar tek taraflı olarak, hükümetin kararıyla belirleniyor. Bu artışlarda göz önünde bulundurulan tek unsur ise yıllık enflasyon tahmini oluyor. Enflasyon tahmininin tutması durumunda, en iyi ihtimalle memur maaşları, enflasyon kadar artıyor. Yani hükümetin ücret politikası memurlarımıza enflasyon karşısında sıfır zam yapmak üzere kurgulanmıştır. Nitekim geçtiğimiz yıl da memurlarımıza enflasyon hedefi çerçevesinde artış yapılmış, 2007 yılında ücret artışı ortalama yüzde 7 olmuştur" dedi.

Hükümetin yaptığı ücret artışlarına aile yardımı ile çocuk parası gibi her memurun almadığı kalemleri de tüm memurlar alıyormuş gibi göstererek, memur maaşlarının reel olarak arttığını iddia ettiğini kaydeden Akkaş, "Henüz memurlarımız 2008 yılı Ocak maaşlarını bile almamışlardır. Ama elektriğe, doğalgaza, otobüs, taksi ücretlerine, suya yapılan zamlarla karşı karşıya kalmışlardır. Bu zamlar aile bütçesine memur maaşlarına yapılan artışın iki katı yük getirmektedir. Hükümet hiçbir şey vermeden almayı artık alışkanlık haline getirmiştir" dedi.

Sendikacılar olarak bütün girişimleri ve uyarılarının hükümet nezdinde karşılıksız kaldığını ileri süren Akkaş, bir eylem planı hazırladıklarını kaydederek, "Seçimlerden oylarını artırarak çıkmış olmanın verdiği güç, böylesine önemli konuda siyasi iradenin gözlerini boyadı. Siyasi irade, iktidarı boyunca olduğu gibi yine memurlarımıza hiçbir şey vermeden bu kez de sosyal güvenlik kanunu ile elindekileri almaya karar verdi.Bizler için de artık sözün bittiği yere gelinmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak hükümeti, yaptığı yanlıştan döndürmek üzere 15 Ocak 2008 Salı günü işe 1 saat geç gelerek uyarı eylemi yapacağız. Umarız yapacağımız bu eylem yeterince etkili olur ve bizleri başka eylemler yapmaya zorlamaz diyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber