Sosyal hizmetler huzurevinde dövülme sonucu ölüm iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, huzurevinde bir yaşlının dövülmesi sonucu öldüğü iddiasıyla ilgili ''Olay iki yaşlının kavgasından ibaret, bakıcıların olayla ilgisi yok'' dedi.

Konan, huzurevinde kalan ve yatağında ölü bulunan 84 yaşındaki Seher Us'un oğlu Muhittin Us'un, annesinin huzurevinde dayak yediği iddiasıyla savcılığa başvurup şikayetçi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Olay iki yaşlının kavgasından ibaret, bakıcıların olayla ilgisi yok. Zaten idari soruşturmayı başlattık. Her şeye açığız, neyse ortaya çıksın. Muhittin Us, bir yıldır annesini ziyarete gelmiyordu. Annesi ölünce geldi. Kadının bin YTL parası vardı. Bu parayı istedi. Mahkeme kararı ile mirasın varislere paylaştırılması gerektiğini belirterek vermedik. Ondan sonra bu iddiayı ortaya attı.''

Seher Us'un, huzurevinde kalan Zübeyde Öz ile kavga ettiğini , kavganın ardından ambulansla Beydağı Devlet Hastanesine götürüldüğüne değinen Konan, tedavi altına alınan yaşlı kadının sağlık durumunun iyi olduğunun söylenmesi üzerine huzurevine getirildiğini, daha sonra kusmaya başlayınca İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine götürüldüğünü ifade etti.

Yaşlı kadının Turgut Özal Tıp Merkezinde müşahede altında tutulduğunu belirten Konan, şeker ve kalp hastası olduğu için yapılan kontrollerin ardından tekrar huzurevine getirildiğini belirterek, nöbetçi personel tarafından yapılan kontroller sırasında öldüğünün anlaşıldığını vurguladı.

Olayın koridorda meydana geldiğini belirten Konan, şöyle devam etti:

''Çıkan bazı haberlere göre, Zübeyde Öz'le kavga eden Seher Us, bakıcıların kendisini itmesi sonucu kafasını ranzaya çarpmış. Bu tamamen yalan, çünkü olay koridorda meydana gelmiş. Zaten Zübeyde Öz, kendisinin ittiğini kabul ediyor. Bakıcılar olayı gördüklerinde Seher Us, yerdeymiş. Şu anda savcılık soruşturmayı sürdürüyor. Yaşlılarımızın ifadesi alınıyor.''

Olayın geçen hafta pazar günü olduğunu, Seher Us'un, salı günü yatağında ölü bulunduğunu anlatan Konan, bu iddiaların kendilerini yıldırmayacağını, çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Seher Us'un oğlu, Muhittin Us, annesinin 3 yıldır huzurevinde kaldığını, bu sırada dayak yediğini, olay sırasında da bakıcıların itmesi sonucu yara aldığını ve öldüğünü iddia ederek savcılığa başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber