Vefa borcunu laptopunu çalarak ödedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, tedavi için geldiği hastanede başhekim yardımcısının laptopunu çaldığı iddia edilen sabıkalı hırsız, güvenlik kamerasındaki görüntüler sayesinde yakalandı. Hastaneye olan senetlerini ödeyebilmek için hırsızlık yaptığını söyleyen zanlı, 9 yıl önce annesinin babası tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğünü, hastalanan kardeşinin tedavi masraflarını ödemek için hırsızlık yaptığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 1.5 ay önce rahatsızlanan ablasını Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götüren Murat T. (24), yatış işlemlerini yaparak kendileriyle ilgilenen Başhekim Yardımcısı Dr. Levent Hekimoğlu'na teşekkür ederken, parası olmadığı için senet imzaladı. Ertesi gün kesilen elini doktora gösterdikten sonra tekrar Başhekim Yardımcısı Hekimoğlu'nun odasına giden Murat T., kendisine minnet borçlu olduğunu belirterek, "Siz bizimle çok ilgilendiğiniz. Lütfen siz de benden bir şey isteyin.

Yapayım ki size olan vefa borcumu ödeyebileyim" dedi. 1 ay boyunca hastanede ablasının yanında refakatçi olarak kalan Murat T., ablasının taburcu olmasıyla

hastaneden ayrıldı.

Bu arada, 4 gün önce başhekim yardımcısının odasından laptopu çalındı. Polis, güvenlik kamerası tarafından kaydedilen hırsızın görüntülerinden eşkalini belirlemeye çalıştı. Başhekim Yardımcısı Hekimoğlu, hırsızın kendisine teşekkür etmeye gelen bir hastanın yakını olduğunu belirtince polis, hırsızlık suçundan kaydı bulunan Murat T.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Çalınan laptopun satılabileceği tüm yerlerde pusu kuran ekipler, Hakimoğlu'nun bilgisayarının 170 YTL'ye İnegöl Çarşısı'ndaki bir telefoncuya satıldığını tespit etti. Ekipler, ara sıra Ertuğrul Mahallesi'ndeki teyzesinin evinde kaldığı belirlenen Murat T.'yi Prof. Tezok Caddesi'nde yürürken gözaltına aldı.

3 ayrı cep telefonu hırsızlığına karıştığı için de aranan zanlı, hırsızlık yaptığı için çok pişman olduğunu söyledi. 9 yıl önce annesi Mesude T.'nin babası Ahmet T. tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğünü anlatan Murat T., hırsızlık olayıyla alakalı susma hakkını kullandı. Karakol çıkışında basın mensuplarına da çok pişman olduğunu söyleyen zanlı, "Hastaneye senedim vardı. Kardeşimi ameliyat ettirdim. Hırsızlık yaptığım için pişmanım, ama ablam hastaydı" diye konuştu.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Arif Bozdemir, çalınan laptopu Başhekim Yardımcısı Hekimoğlu'na teslim etti. Hekimoğlu, "Kamu kuruluşlarına herkesin sahip çıkması gerekir. Suçlular da, suçsuzlar da herkes hastaneden yararlanıyor. Ben polise güvendiğim için içim rahattı. Birlikte çalıştık ve çok kısa sürede şahıs yakalandı" diye konuştu.

Hekimoğlu, kendisine laptopunu bularak teslim eden polislere çikolata ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber