TMSF İmarzedelere 5. etap bono ödemelerine yarın başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TMSF, "İmarzedeler"e 5. bono ödemelerine yarın başlayacak.

TMSF, Türkiye İmar Bankası T.A.Ş.'den karşılıksız Hazine bonosu alarak TMSF'ye başvuruda bulunanlara Ziraat Bankası aracılığıyla 11 Ocak 2008 itibariyle 754.6 milyon YTL DİBS ödemesi gerçekleştirmişti.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre; TMSF, İlk 4 Etap içinde yer almamakla birlikte, İmar Bankası T.A.Ş.'den karşılığı bulunmayan Hazine bonosu alanlardan TMSF'ye daha sonra başvuruda bulunan veya eksik evraklarını tamamlamış durumda olan bin 77 kişiye 5.Etap ödemesi yapacak. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla 5. Etapta toplam 56.1 milyon YTL ödeme yapılacak. Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33.14 üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28.16 oranında hesaplanan faiz de yer alıyor. Dolayısıyla anapara ve net faiz toplamı, hak sahipleri adına T.C. Ziraat Bankası A.Ş. nezdinde açılacak hesaplara aktarılacak.

Açıklamada, ödemelerin yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerektiği belirtildi. 5. Etapta ödeme yapılacak hak sahiplerinin T.İmar Bankası T.A.Ş. nezdindeki hesap numaraları ile ödeme yapacak T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubelerinin listesi TMSF'nin http://www.tmsf.org.tr/) internet sitesinde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber