İtfaiye brandayı açamayınca yere çakıldılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 06:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiye brandası yarım açıldı, iki kardeş çakıldı

Çevredeki vatandaşların `atla' demeleri üzerine yangın brandası tam açılmadan ölüme atladılar!

6'ncı kattan itfaiye brandasına atlayan iki kardeşten biri kafasını duvara çaparak, diğeri ise itfaiyecinin üzerine düşerek can verdi. Anne ise dumandan boğuldu...

Diyarbakır'ın Yenişehir Semti Ekinciler Caddesi üzerindeki Hatıralar Apartmanı B Blok 6'ncı katta oturan 4 kişilik Pekdoğan ailesi, havaların soğuk olması nedeniyle gece elektrik sobasını yakarak uyudu. Aşırı ısınan elektrik sobasından sabah saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın kısa sürede bütün evi sardı.

Evde bulunan emekli Mehmet Pekdoğan (61), eşi Cihan Pekdoğan (56), kızı Oya Pekdoğan (39) ve eşinden boşandıktan sonra kendileriyle yaşayan oğlu Murat Cem Pekdoğan (36), alevler arasında büyük panik yaşadı. Alevler evi sardığı için kapıdan çıkamayan aile fertleri balkona çıkıp yardım istedi. Feryatları duyan çevredekiler itfaiyeye haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri balkonda Oya Pekdoğan ile Murat Cem Pekdoğan'ı görünce atlamaları için branda açtı. Brandanın üzerine atlamak isteyen Murat Cem Pekdoğan dengesini kaybederek, yandaki binanın duvarına çarptı. Sert zemine düşen Murat Cem, yaşamını yitirdi. Ardından atlayan ablası Oya Pekdoğan ise branda yerine brandayı tutan itfaiye eri Cevdet Günoğlu'nun üzerine düştü. Oya Pekdoğan da olay yerinde can verirken, dalgıç ekibinde de yer alan itfaiye erinin kolu kırıldı. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri ise yerde Mehmet Pekdoğan'ı yaralı, Cihan Pekdoğan dumandan boğulmuş buldu.

Kolu kırılan İtfaiyeci: Üzgünüm tutamadım

SOL elinde çatlak ve omzunda zedelenme oluşan itfaiye eri Cevdet Günoğlu, "Arkadaşlarım brandayı açarken ben istinat duvarına çıktım. Amacım duvara doğru gelirse brandaya itmekti. Çünkü duvar ile bina arası çok dardı. Ama kadın bana çarptı. Keşke çabam sonuç verseydi. Çok üzgünüm" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber