Yazıcıoğlu: Yargıtay TBMM'nin üzerinde değildir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın ''Başörtüsü serbestliği laik üniter yapıya aykırı bir faaliyet alanı yaratır'' açıklamasına tepki gösterdi.

Hiçbir kurumun TBMM'nin üzerinde olmadığını belirten Yazıcıoğlu, "Anayasa'nın 'değişmeyecek ve değiştirilemez' ilkeleri dışında düzenleme istedi diye bir siyasi partinin kapatılması yasa tanımamaktır" dedi. Anayasada değiştirilemeyecek ve değiştirilmesi teklif edilemeyecek maddelerin açık olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, onun dışında her konuda TBMM'nin, yasa değişikliği yapıp, yeni düzenlemelere gidebileceğini vurguladı.

Yalçınkaya'nın "siyasi partilerin başörtüsünün serbest bırakılması yönünde açıklamalarda bulunamayacağı" şeklindeki açıklamasını eleştiren Yazıcıoğlu, Anayasa'nın 68. maddesinde "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır" ifadelerinin yer aldığını hatırlattı. Muhsin Yazıcıoğlu, "Demokratik bir ülkede siyasi partiler nasıl bir yasa istiyorlarsa, olumsuzlukları dile getirmek ve istedikleri düzenlemeleri gündeme taşımak imkânına sahiptir. Hiçbir kurum da TBMM'nin üzerinde değildir. Anayasa'nın değişmeyecek ve değiştirilemez ilkeleri dışında düzenleme istedi diye bir siyasi partinin kapatılması yasa tanımamaktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın İşi Tartışma Başlatmak Değildir

Başbakan Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili yeni bir tartışma başlattığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Başbakanların işi tartışma başlatmak ve sürdürmek değil, çözüm üretmektir. Bu konuda artık yapılması gereken ne varsa demokratik zeminde o yapılmalıdır" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 10. Madde Önerisi

MHP'nin 10 maddedeki değişiklik ile ilgili önerisini iyi bir başlangıç olarak gördüğünü ifade eden Yazıcıoğlu, ancak muğlak cümlelerle yeni tartışmalara meydan vermemek gerektiğinin altını çizdi. Yazıcıoğlu, Anayasanın 10. maddesinin şu şekilde değiştirilebileceğini kaydetti:

"Madde 10: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, kılık-kıyafet ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kamusal alanlardan ve kamu hizmetlerinden yararlanmaları konusunda hiçbir gerekçe ile insanlar arasında ayrım yapılamaz ve farklı muameleye tabi tutulamaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber