PKK'dan toplu firar

Haber Giriş : 19 Ocak 2008 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt içinde ve dışında yapılan operasyonlarda büyük kayıp veren terör örgütünden kaçan 10 genç Silopi'de teslim oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik hava operasyonları devam ederken, sınır birliklerinde de hazırlıklar en üst seviyeye çıkarıldı. Operasyonlarda büyük kayıp veren bölücü örgütte çözülme süreci yaşanıyor. 10 genç daha PKK'dan kaçarak teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı yurt içinde ve yurtdışında devam eden operasyonlarda ağır kayıplar veren terör örgütünde çözülmelerin devam ettiğini bildirdi. Bir ay içerisinde teslim olan terörist sayısı 21'e ulaştı.

BİRLİKLERİ HAREKETLİ

Bu arada Irak sınırındaki birliklerden, terörist sızmaları başta olmak üzere ?her türlü harekata hazır olmaları? istendi. Şırnak ve Hakkari başta olmak üzere bölgede bulunan 150 bini aşkın Mehmetçiğin ihtiyaç duyacağı her türlü donanım ve malzemenin sevki tamamlandı. Zırhlı birlikler sınırda görevlendirildi.

Şırnak'taki Şenoba Taktik Sınır Alay Komutanlığı'ndaki 105 ve 203 mm. çaplarındaki toplar da sınırın sıfır noktasına nakledildi. Şırnak dağlarında yürütülen operasyonlara da hız verildi. Cudi'de başlatılan ve Bestler Dereler Bölgesi ile Kato Dağı'na da yayılan operasyonlarda, mağaralarda örgüte ait yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bugün

Teslim olana 'genç' denildi

RADİKAL - ANKARA - Operasyonların ardından PKK'da çözülmelerin sürdüğünü açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, teslim olan PKK'lılardan söz ederken 'ölüme sürülmek üzere zorla dağa çıkarılan gençler' ifadesini kullandı.

Genelkurmay'ın internet sitesindeki açıklamada şöyle denildi: "Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında devam eden operasyonlarla sürdürülen baskılar sonucu ağır kayıplar veren terör örgütünde çözülmeler devam etmektedir. Terör örgütü tarafından ölüme sürülmek üzere zorla dağa çıkarılan gençlerden 10'u daha örgütün Irak kuzeyindeki kamplarından kaçarak, 17 Ocak 2008'de Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olmuşlardır. Dün teslim olanlarla birlikte, son bir ay içerisinde teslim olan terörist sayısı 21'e ulaşmıştır."

Genelkurmay'ın açıklamasında 'gençler' ifadesini Kullanması Türk Ceza kanunu'nun etkin pişmanlık olarak bilinen 221. maddesinin daha aktif kullanılmasını sağlamak ve teröre bulaşmamış PKK'lıların dağdan indirilmesi stratejisinin bir parçası olarak yorumlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber