Büyük ikramiye sahibi barakada donarak öldü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıoğlu 20 yıldır barakada yaşıyordu.

Milli Piyango'dan 30 yıl önce büyük ikramiye kazanan ancak parasını kısa ürede bitirerek sefalete mahkum olan Mehmet Sarıoğlu, bir barakada donarak hayatını kaybetti.

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ne bağlı Tırkaz Köyü'nde çiftçilik yapan 81 yaşındaki Mehmet Sarıoğlu, 30 yıl önce Milli Piyango'dan büyük ikramiyeyi kazanınca, İstanbul'a taşındı. Uzun yıllar İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yaşayan Mehmet Sarıoğlu, ikramiyeyi 10 yılda bitirdi. Sarıoğlu, tekrar köyüne dönerek, yaptığı barakada yaşamaya başladı. Sarıoğlu, dört yıl önce sobadan sıçrayan kıvılcımın yol açtığı yangında barakası ve tüm eşyalarını kaybetti. Köylüler, sokakta kalan Sarıoğlu için aralarında para toplayıp yeni bir baraka yaptırdı. Sarıoğlu, yeni barakasında çevredekilerin yardımlarıyla yaşamını sürdürmeye başladı.

Yastığının altında biletler ve listeler vardı

Köy bekçisi İbrahim Kıyak, Sarıoğlu'nun beş gündür ortalıklarda görünmemesi üzerine merak edip, barakasına gittiğinde cesediyle karşılaştı. Sarıoğlu'nun cenazesi Sarayköy Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Yastığının altından eski piyango biletleri ve listesi çıkan Sarıoğlu'nun yapılan otopsisinde donarak öldüğü belirlendi. Sarıoğlu'nun cenazesi yakınları tarafından, geçen salı günü hastane morgundan alınarak yaşadığı Tırkaz Köyü'nde toprağa verildi.

Sarıoğlu'nun yeğeni 60 yaşındaki Zeynep Alkan, büyük ikramiye çıktıktan sonra amcasının yakasını şanssızlıkların bırakmadığını söyledi Köy Muhtarı Mehmet Karabacak, Sarıoğlu'na şansın hayatta bir kez güldüğünü, ondan sonra ise hep ağlattığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber