Türkiye'de kayıt dışı çalışan 2 milyon 135 bin genç emekli var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiziksel Engelliler Vakfı ile Türkiye İş Kurumu 2005 yılında başlattıkları "Özrümüzle üretiyoruz" projesinin kapanış kokteylini gerçekleştirdi. Projenin tanıtımının yapıldığı ve destekçi sektörlere plaket armağan edilen programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Doç.Dr.Kahraman Emmioğlu, Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, sanatçı Metin Şentürk ve engelli vatandaşlar katıldı. Programın sunuculuğunu ise Lokman Ayva ile Metin Şentürk yaptı. Ayva ile Şentürk sunuş yaptıkları sırada esprileriyle salondakileri güldürdü.

Program arasında projenin tanıtımı yapıldıktan sonra kürsüye davet edilen Bakan Faruk Çelik, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelecek olan istihdam paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstihdam paketinde, işsizlik fonundan engellilerin nitelikli iş gücüne katılımının artması için pay ayıracaklarını kaydetti. Bakan Çelik yılda 230 trilyon nitelikli işgücünün eğitimi için işsizlik fonundan pay ayrılacağı müjdesini verdi. Programda, işitme engellilere bir bayan tarafından el mimik hareketleri ile konuşmalar tercüme edildi.

Program sonunda 2008 yılı istihdam paketi ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, paketin 30 maddeden oluştuğunu ve içinde zorunlu istihdam ile ilgili düzenlemelerin yer aldığını ifade etti. İstihdamın işveren üzerindeki yükünü hafifleteceklerini aktaran Bakan Çelik, "İdari anlamda bazı yükleri ortadan kaldırıyoruz. Bunların arasında SSK priminin 5 puan indirilmesi, kıdem tazminatı ile ilgili alternatif değerlendirmeler yer alıyor" dedi. 2008 yılında işsizliğin düşürülmesi ile ilgili birçok çalışma yapılacağını anlatan Bakan Çelik, "İşsizlik sorunu tek yönlü değil, işsizliğin çok farklı sebepleri var; Türkiye'de 2 milyon 135 bin genç emekli olduğu halde bunlar kayıt dışı çalışmaktadır. Biran için 2 milyon 135 bin emeklinin çalışmadığını düşününüz, Türkiye'de işsizlik çok alt seviyelere inecektir." diye konuştu. Bakan Çelik, Türkiye'de işsizlik rakamının ise 2 milyon 400 bin olduğunu belirtti.

Program sonunda destekçi sektörlere plaket armağan edildi. Bakan Çelik ile programa katılanlar kapanış kokteyline katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber