Erdoğan yargı, rektörler ve medyaya yüklendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıya:

Herkes konumunu bilsin.

Medyaya:

İşi gücü başörtüsü

Rektöre:

Orduya akıl verme

AKP'nin Ümraniye ve Beykoz kadın kolları kongrelerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargı, rektörler ve medyaya yüklendi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile Danıştay Başkanlar Kurulu'nun türban konusundaki çıkışına sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, herkes konumunu iyi bilmeli. Kimse yasama ve yürütme organının üstünde kendini bulamaz, göremez" dedi. Bir rektörün 'Darbe' çağrısı yaptığını söyleyen Erdoğan, "Kimsin sen ya" diye çıkıştı. Medyayı da eleştiren Erdoğan, "Onların işi gücü başörtüsü" diye konuştu.

Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu'ndaki AKP Ümraniye Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katılan Erdoğan, medyanın AKP'nin yaptığı atılımları yazmak yerine türbanla uğraştığını söyledi.

'Sen ne karışıyorsun'

Milletin kılık kıyafetiyle uğraşmaya kimsenin hakkının olmadığını belirten Erdoğan, "Bu insanların bireysel tercihidir. Bireysel tercih olarak nasıl giyiniyorsa giyinsin. Sen ne karışıyorsun buna? Bu din ve vicdan özgürlüğüne girmezmiş. Ne özgürlüğüne girer?" dedi.

"Bizim önümüze ikide bir Anayasa'yı getirmesinler. Biz Anayasa'yı en az onlar kadar biliriz" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

'Partilere baskı yapmayın'

"Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, herkes konumunu iyi bilmeli. Yasama, yürütme, yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini konumunu iyi bilsin. Kimse yasama veya yürütme organının üstünde kendini bulamaz, göremez.

Yargı makamı ihsası rey (bir yargıcın sürmekte olan davada kanaatini belirtmesi) makamı değil, onlar da makamlarının gereğini Anayasa'nın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur. Siyasi partileri baskı altına almaya kimse gayret etmesin."

"Bakıyorsunuz bir rektör çıkıp 'darbe' çağrısı yapıyor diyen Başbakan Erdoğan, "Kimsin sen ya? Senin görevin yavrularımızı yetiştirmek. Orduya akıl verme, ordu ne yapacağını senden iyi bilir. Bu tür adımlar ülkede arzu etmediğimiz bir hava oluşturuyor. Bunlara 22 Temmuz'da milletimiz gerekli cevabı verdi" diye konuştu.

Köşe yazarlarına yüklendi

AKP'yi eleştiren köşe yazarlarına da sert çıkan Erdoğan, "Bazı köşe yazarları 'AKP yüzde 47 ile şımardı' diyor. Biz yerimizi gayet iyi biliyoruz. Bizim gösterdiğimiz tevazuyu sizler gösterebilseydiniz ey kalemşörler ülke bu noktaya gelmezdi" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Küresel sermaye girişi sıralamasında Türkiye 53. sıradayken şimdi 16. sıradadır. Milli gelirimiz 180 milyar dolar iken şimdi 488 milyar dolara çıktı. Bunlar yan gelip yatmakla değil çalışarak oluyor. Medya bunları yazmıyor.

Onların meşgaleleri farklı. Onların işi gücü başörtüsü. Bunları yazıyorlar, bunları çiziyorlar. Onların işi bu. Türkiye nereden nereye geldi, bunu yazmıyorlar.

Medyanın patronları, bizim şirketlerin değeri bile 10 kat arttı. Bankamın değeri bire 10 kat, bire 20 kat arttı.' El insaf. Bu geliri bu iktidarla beraber yakalıyorsun da bu ülkede kalkıp bu milletin başörtüsüyle niye uğraşıyorsun."

'Kıyafeti bırak, iş üret'

AKP Beykoz Kadın Kolları Kongresi'ne de katılan Erdoğan, İspanya'da türban konusunda bir gazeteciye verdiği cevabın yanlış yerlere çekilmeye çalışıldığını belirterek, "Bırakın milletin kılık kıyafetiyle uğraşmayı, iş üretin" şeklinde konuştu.

O rektör Prof. Öztürk

Giresun Üniversitesi'nin emekli binbaşı Rektörü Prof. Osman Metin Öztürk, "www.habusulu.com" adlı kişisel web sitesinde kaleme aldığı 'Orta Doğu'da Oyunun Yeni Adı: Sünni Cephe' başlıklı yazısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurtiçindeki rejimi koruma görevine yönelik endişelerini dile getirmişti. Prof. Öztürk, 'Silahlı Kuvvetler'in sıcak gelişmelere angaje olması, içeride rejimin değişmesini önlemedeki rolünü ciddi şekilde geriletir" demişti.

CHP'ye 'Merkez Bankası' tepkisi

Erdoğan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına tepki gösteren CHP'yi de eleştirdi. Başbakan, "İş Bankası'nın yönetim kurulunda 4 CHP üyesi var. İş Bankası'nı Ankara'dan niye İstanbul'a götürdünüz? Cevap veremez. Bunlar akşam farklı sabah farklı söylerler. Biz, ticaret merkezi olarak İstanbul'u güçlendirmek istiyoruz" dedi.

CHP liderine de yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Baykal, benim Ankara muhabbetimi, Atatürk muhabbetimi ölçme hakkını sana kim verdi?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber