Yeni haftada hava nasıl / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gece sıcaklığı 5-6 derece yükselse de, doğu kesimlerde dondurucu soğuk sürüyor. Hafta başında yurt genelinde yağış yok ancak... 5 günlük bölge bölge hava raporu

Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Gece sıcaklığı 5-6 derece yükselse de, doğu kesimlerde dondurucu soğuk halen devam ediyor.

İstanbul'da Salı gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor, hava parçalı bulutlu ve zaman zaman pus oluşuyor. Hafta sonunda hava biraz soğusa da hafta başında yeniden yükselecek. Ankara'da sis devam ediyor, yağış yok ancak hava soğuk. İzmir'de bugünlerde az bulutlu ve açık bir hava var. Adana az bulutlu, sıcaklık yükseliyor. Bugün İstanbul 11, Ankara 2, İzmir ve Adana 15, Bursa 10 derece.

Marmara Bölgesi'nde Salı gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Hava parçalı bulutlu, ancak bölgenin güneyinde bulutlanma daha az. Sabah saatlerinde ise pus oluşuyor. Ocak ayının başından beri düşük değerlerde seyreden sıcaklıklar arttı. Pazartesi günü sıcaklık değerleri 3-4 derece daha artacak. Bugün Edirne 6, Çanakkale 10, Kocaeli 11 derece.

İç Anadolu'da gece sıcaklıkları 5-6 derece yükselse de halen çok düşük değerlerde. Hafta sonu gökyüzü parçalı bulutlu olacak. Yerde ise sis ve buzlanma devam ediyor. Pazartesi günü bulutlanma biraz artacak. Bugün Konya 2, Eskişehir 1, Sivas -3 derece

Ege Bölgesi'nde yağış etkisini kaybetti. Bugün sadece Marmaris çevresinde yağış ihtimali var. Bölgede sıcaklık değerleri yükseldi, bugünlerde hava daha ılık. Rüzgar zayıf olduğundan bölgede pus da oluşabiliyor. Bugün Denizli 11, Muğla 14, Kütahya 4 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık, Adana civarında bir haftadır etkili olan don, sıcaklığın yükselmesi ile etkisini yitirdi. Bugün Antalya 16 derece..

Güneydoğu'da gündüz sıcaklığı biraz yükselse de, geceler halen -10 dereceye yaklaşan değerlerde. Gaziantep 12 derece.

Doğu Anadolu'da önümüzdeki günlerde de yağış yok. Kuvvetli don devam ediyor. Sıcaklık biraz arttı, ancak yine de gece sıcaklığı -10 ila -27 derece arasında seyrediyor. Sıcaklık dün gece Ardahan'da -30, Erzurum'da -27, Erzincan'da -20, Malatya'da -10 dereceye indi. Öğlen ise Erzurum -8, Malatya ve Van 3 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde bugün sadece Rize civarında hafif yağmur görülebilir. Gökyüzü parçalı bulutlu. Bolu'da sis oluşmaya devam ediyor. Pazartesi akşamı Samsun-Artvin arasındaki kıyılarda yağmur görülebilir. Trabzon 9, Samsun 10, Bolu 6 derece.








Meteorolojik uyarı!

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde sis beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber