Beyin göçünü tersine çevireceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Enerji Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ''Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde reaktörlerde çalışan Türk atom mühendisleri var. Çekirdek teorisiyle ilgilenen fizikçilerimiz var. Bizim bu insanları Türkiye'ye getirmemiz gerekir. Nükleer enerjide beyin göçünü tersine çevireceğiz'' dedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nükleer enerji santrallerinin kurulmasıyla ilgili kültür birikiminin hızla oluşması gerektiğini, bu konuda da nükleer enerjiyle ilgilenen Türk uzmanlarla görüşülmeye başlanacağını bildirdi.

Nükleer teknolojiyi elde ederken santrallerin kurulmasından önce milli bir insan kaynağı oluşturulması gerektiğini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

''Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde reaktörlerde çalışan Türk atom mühendisleri var. Çekirdek teorisiyle ilgilenen fizikçilerimiz var. Bizim bu insanları Türkiye'ye getirmemiz gerekir. Nükleer enerjide beyin göçünü tersine çevireceğiz. Öncelikle yapmamız gereken bilimsel çalışmaları yürütecek beyin gücünün Türkiye'de istihdam edilmesi. Bu uzmanlarımızı Türkiye'ye çağıracağız. Çünkü insan kaynağı, alınacak teknoloji, kurulacak reaktör kadar önemli. Bu konuda milli bir stratejimizin olmasını sağlamalıyız. Bu sebeple insan kaynağını Türk mühendislerinin de bulunduğu bir ekiple oluşturacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber