TBMM, 1 Ekim tarihine kadar tatile girdi

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zina tartışmalarıyla başlayan ve zina tartışmalarıyla devam eden TCK Yasa Tasarısı böylece kanunlaştırılamamıştı.

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim tarihine kadar tatile girdi. Bilindiği gibi TBMM, kısa bir süre önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) çağrısı üzerine Türk Ceza Kanunu (TCK) Tasarısı için olağanüstü toplanmış ve 3 gün süren müzakereler sonucunda 346 maddelik TCK Yasa Tasarısı'nı görüşmüş, ancak yürütme ve yürürlük maddesinde Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, tasarıyı komisyona geri çekmişti.

Zina tartışmalarıyla başlayan ve zina tartışmalarıyla devam eden TCK Yasa Tasarısı böylece kanunlaştırılamamıştı. TBMM bugün, daha önce alınan Danışma Kurulu Kararı gereğince 11.00'da TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil Başkanlığında toplandı. Toplantıya CHP'den 18, AK Parti'den 14 ve DYP'den de 1 Milletvekili katıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa'da toplantıya katılan milletvekilleri arasındaydı. Dolayısıyla, ilk yoklamada toplantı yeter sayısına ulaşılamadı. TBMM Başkan Vekili Pakdil, oturuma 5 dakika ara verdi.

Aranın ardından tekrar yoklama yapıldı. Ancak bu yoklamada da toplantı yeter sayısına ulaşılamadı. Dolayısıyla TCK öncelikli olarak toplanan Genel Kurul, 'Zina' tartışmaları gölgesinde yaptığı 3 günlük yoğun çalışmalarının ardından TCK'yı Genel Kurul'da yasalaştıramadan olağanüstü bir şekilde kapandı. Genel Kurul, iç tüzük çerçevesinde 1 Ekim Cuma günü seçim gündemiyle açılacak. Çok az sayıda milletvekilinin bulunduğu Genel Kurul Salonu'na gelen AK Parti'li Milletvekilleri, CHP'lileri selamladılar. Bu arada CHP sıralarından bazı milletvekilleri AK Parti'lilere, "Bir de biz çoğunlukta olalım arkadaşlar" esprisini yaptılar. Bazı CHP'liler ise AK Parti'lileri kendi sıralarına çağırdılar.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber