Duruşma salonunda gerginlik

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Göksel Uysal'ı altın ve değerli eşyalarını gasp etmek için 10 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldürdükleri iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Moldovalı hizmetçi Veronica Saratanu ile sevgilisi Leonid Mavrodi, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Uysal'ın yakınları duruşma bitince Leonid Mavrodi'nin üzerine yürümek istedi.

Türk Anneler Derneği Antalya Şube Başkanı evli ve 2 çocuk annesi Göksel Uysal, geçen 16 Haziran'da Antalya Çağlayan Mahallesi'ndeki evinin yatak odasında kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Mali müşavir eşi Erdoğan Uysal ve kızları 22 yaşındaki Ayşe ile 26 yaşındaki Mukaddes'in evde olmadığı sırada öldürülen Göksel Uysal'ın cesedini, eşi yatak odalarında kalbine bıçak saplanmış olarak buldu. Evdeki ziynet eşyalarının çalındığını belirleyen polis, zorla girilmediğinin anlaşılması üzerine Moldovalı hizmetçiden şüphelenerek, Veronica Saratanu ve sevgilisi, yurt dışına kaçmaya çalıştıkları İstanbul'da yakalanmıştı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 10'ar yıl hapis cezası istemiyle Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması, bugün yapıldı. Duruşmaya, 2 zanlının yanı sıra, Göksel Uysal'ın yakınları ile Türk Anneler Derneği Antalya Şubesi üyeleri katıldı. İstanbul'dan beklenen bazı evrakların gelmemesi ve çağırılan tercümanın katılmaması nedeniyle duruşma ertelendi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Şahin, Uysal'ın öldürülmesinden sonra evden çalınan ve poliste tutulan ziynet eşyaları ve paranın aileye iade sürecinin hızlandırılması konusunda ilgili makamların uyarılmasını istedi. Duruşma sonrası ?Kardeşimize nasıl kıydın, nasıl kestin'' diyerek Leonid Mavrodi'nin üzerine yürümek isteyen Uysal'ın yakınlarını, güvenlik güçleri önledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber