Kadro Kararnamesi Yayınlandı

Haber Giriş : 25 Mayıs 2003 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadro Kararnamesi Yayınlandı
Kamu kurum ve kuruluşları ile Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratları arasında her yıl yapılan kadro değişiklik görüşmelerinin sonuçları 6/11/2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Tutulan, boş ve dolu kadro değişikliklerinin yapıldığı bu düzenlemeye ilişkin bilgiler için tıklayın.

Aşağıda ayrıntıları açıklanan düzenleme kamu kurumlarında çalışanları ilgilendirmektedir.

Dolu Kadro Değişikliği: Kadroların dereceleri üzerinde yapılan değişikliklerdir. Örneğin bir kamu kurumunun 6. dereceli tekniker kadrosunu iptal edip, 4. dereceli bir tekniker kadrosunu istemesi(ihdas) halinde yapılan işlem dolu kadro değişikliğidir. Kamu kurumlarının derece değişikliği yapabilmesi için her yıl bu şekilde ihtiyacına uygun derecelerden kadroları alması gerekmektedir.Dolu kadrolar üzerinde sadece derece değişikliği yapılabilmektedir.Yani dolu kadrolar üzerinde sınıf ve unvan değişikliği yapılamaz.

Boş Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun kadrolar üzerinde sınıf, unvan ve derece değişikliği yapabilmesidir. Örneğin bir kamu kurumunun memur kadrosunu verip(iptal edip), mühendis kadrosunu istemesi(ihdas) boş kadro değişikliğidir.
Kamu kurumları, 2003 veya daha sonraki yıllarda ihtiyaç duyabileceği kadroları bu şekilde iptal edip değiştirebilmektedir.

Tutulu Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun daha önce kullanmadığı, ancak ihtiyaç çerçevesinde kullanmak istediği kadrolar için yapılan değişikliklerdir.
--------------------------------------------------------------------------------
Kamu kurumlarında derece değişikliği veya unvan değişliğinin yapılabilmesi için mutlaka boş kadrolara ihtiyaç vardır. Dolaysıyla 7. derecede yer alan bir memur 6. derecedeki bir kadroya atanabilmesi için mutlaka 6. dereden boş bir kadronun olması gerekmektedir. Aynı şekilde bir teknisyenin görevde yükselme sınavına girerek tekniker kadrosuna atabilmesi için yine boş tekniker kadronunun olması gerekmektedir.

Bu ihtiyaçlar her yıl kamu kurumlarının talepleri çerçevesinde ilgili kurum, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca değerlendirilmekte ve oluşan görüş Bakanlar Kurulu Kararı ile yayınlanmaktadır.

Yayınlanan bu Bakanlar Kurulu Kararı Kurumların Personel Birimlerince gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra 2003 yılından itibaren kullanılabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber