Mehmetçik Vakfı'ndan ödemelere geçici durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK Mehmetçik Vakfı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası" kapsamına giren hak sahiplerini yeniden belirleme ihtiyacı duyması üzerine, 9 bin 188 YTL 30 YKr tutarındaki ödemeleri geçici olarak durdurdu.

TSK Mehmetçik Vakfı ile Sosyal Güvenlik Kurumu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılımıyla Genelkurmay Başkanlığında 10 Ocak 2008 tarihinde düzenlenen törenle kampanyaya ilişkin çekleri almıştı. Mehmetçik Vakfı da 11 Ocak itibariyle hak sahiplerine ödemelere başlamıştı.

Vakıf, Sosyal Güvenlik Kurumunun hak sahiplerini yeniden belirlemesinin ardından gazi ve şehit yakınlarına ödemelere yeniden başlayacak.

Ödemeler, hayatta olan hak sahiplerinin kendilerine, şehit ve hayatta olmayan malul gazi çavuş, onbaşı ve erlerin ise aylık almakta olan dul ve yetimlerine verilecek. Aylık alan dul ve yetimlerin birden fazla olması halinde ödenecek tutar, Sosyal Güvenlik Kurumunun bu kapsamdaki uygulamalarında olduğu gibi eşit olarak paylaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber