Bomba uzmanlarına tazminat teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 21:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, bomba uzmanlarına tazminat verilmesi amacıyla yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Emniyet Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklif, bomba uzmanı yetiştirme kursu görüp, ''Bomba uzmanı sertifikası'' almaya hak kazanmış ve fiilen bu görevi yapan Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında görevli personele, 16 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarda, ''Bomba İmha Tazminatı'' verilmesini içeriyor.

Bomba imha tazminatının hesaplanması, ödeme şekli, kapsamı, uygulamaya ilişkin esas ve usuller; İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Teklifin gerekçesinde, Emniyet Teşkilatı içerisinde bomba uzmanlığına gönüllü olarak başvuran çok az sayıdaki kursiyer seçiminde yaşanan güçlüklerin temelinde, ''Hizmetin taşıdığı risk ve bunun karşılığında yeterli düzeyde maddi ödeneğin olmaması''nın yattığı belirtildi.

Gerekçede, çalışma şartları ve tehlike risk oranı son derece ağır olan bomba imha faaliyetlerini yürüten bomba uzmanlarının, diğer emniyet görevlilerinden farklı olarak, temininde güçlük zammını 45 YTL daha fazla aldığı, ancak aradaki bu farkın yetersiz kaldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber