24 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Ocak 2008 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARAMANLİS ANKARA'DA

-Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Anıtkabir'i ziyaret edecek ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak. (Saat:09.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:11.00)

-Karamanlis, anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la da bir araya gelecek. (Saat:10.00)

-Karamanlis, Ankara'daki temaslarının ardından İstanbul'a gidecek. Karamanlis'in İstanbul'da, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor

-ERDOĞAN KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30)

-TÜRBAN SORUNUNA ÇÖZÜM ARAYIŞI SÜRÜYOR

-Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da yaptığı açıklamaların ardından başlayan türban tartışmaları sürüyor. AKP, Anayasa'nın 10, 13 ve 42. maddelerinde değişiklik öngören teklifini, dün MHP Genel Merkezi'ne ulaştırdı. Soruna ilişkin çözüm arayışları hızlanırken, MHP'de, sorunun çözümüne yönelik, iki parti arasında komisyon kurulması gerektiği görüşü dile getirildi. Anamuhalefet partisi CHP ise söz konusu teklifin hayata geçirilmesi durumunda anayasal sorunların ortaya çıkacağı görüşünde ısrarlı.

-ÜNİVERSİTELERARASI KURUL TOPLANIYOR

-Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplanıyor. ÜAK, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) boş bulunan beş koltuğundan biri için isim belirleyecek. (Saat:10.30)

-YÖK BAŞKANI ÖZCAN, MALİYE BAKANI UNAKITAN'I ZİYARET EDECEK

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı Bakanlık'taki makamında ziyaret edecek. (Saat:14.30)

-MEB BİN ÖĞRENCİYİ YURTDIŞINA GÖNDERİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, lisans üstü eğitim için yurt dışına gönderilen bin öğrenci için düzenlenecek törene katılacak. Törene, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de hazır bulunacak. (Saat:11.00)

-BAŞKAKAN ERDOĞAN, AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ RUIJTEN'İ KABUL EDECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:13.00)

-TÜSİAD GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Genel Kurul Başkanlık Divanı seçiminin de yapılacağı TÜSİAD'ın Genel Kurul toplantısına TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa V. Koç ve Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ katılıyor. (Saat::09.30)

-TEKNOPARKLARA TEŞVİK GENEL KURUL'DA

-TBMM Genel Kurulu'nda, Ar-Ge faaliyetlerini destekleyen teknoparklara teşvik verilmesini öngören kanun tasarısı ve Piri Reis Üniversitesi kurulmasını düzenleyen tasarı görüşülecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı görüşülecek (Saat:10.30)

-TBMM İçişleri Komisyonu Telsiz Kanunu'nu görüşmek üzere toplanacak (13.00)

-Meclis AB Uyum Komisyonu'nda, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Ermeni sorunu konusunda brifing verecek. (Saat:14.00)

-TBMM BAŞKANVEKİLİ PAKDİL'İN BASIN TOPLANTISI

-TBMM Başkanvekili ve Kültür Sanat Yayın Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-DTP GRUP BAŞKANI TÜRK BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-DTP Meclis Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Meclis'te basın toplantısı yapacak. (Saat:13.00)

-AP HEYETİ MECLİS'TE

-Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten ve beraberindeki heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i ziyaret edecek. (Saat:11.45)

-ERGENEKON SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

-İstanbul Ümraniye'de bir evde ele geçirilen el bombalarıyla ilgili soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan 33 kişinin sorgulamaları devam ediyor. Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamındaki zanlı sayısı, tutuklu bulunan 15 kişiyle birlikte 48'e yükseldi. Gözaltına alınanların, sorgulamalarının ardından bugün mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

-UĞUR MUMCU ANILIYOR

-Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, bombalı suikast sonucu öldürülüşünün 15. yıl dönümünde anılıyor.

-Mumcu, için ilk tören, hayatını kaybettiği evinin önünde düzenlenecek. Buradaki törene CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak. (Saat: 13.00)

-Daha sonra, Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı`ndaki kabri ziyaret edilecek. (Saat:14.30)

-Mumcu için Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nde de ?Uğur Mumcu Sesleniyor? konulu etkinlik düzenlenecek. (Saat:20.00)

-İSMAİL CEM'İN İSMİ SALONA VERİLİYOR

-Eski Dışişleri Bakanlarından İsmail Cem, ölümünün birinci yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. -CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İsmail Cem için CHP Genel Merkezi'nde düzenlenecek anma toplantısında konuşma yapacak. Törende, İsmail Cem'in ismi, Parti Meclisi Salonu'na verilecek. Toplantıda ayrıca, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, CHP Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen ve Mustafa Özyürek de birer konuşma yapacak. (Saat:14.00)

-GAFFAR OKAN ANILIYOR

-Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada şehit edilen Gaffar Okkan, ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anılacak. (Saat:11.00)

-Okkan ve aynı saldırıda şehit olan 5 polis memuru için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde de tören düzenlenecek. (Saat:11.30)

-İLK DÖNEMİN SON ZİLİ YARIN ÇALIYOR

-Yeni düzenlemeler ile 10 Eylül 2007 günü başlayan 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilk dönem yarın sona eriyor. Böylece, ilk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen, yarıyıl tatiline çıkıyor. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 11 Şubat 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek.

-Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Çelik de 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan Diyarbakır'daki bombalı saldırıya tepki amacıyla yarın Diyarbakır Fen Lisesi'nde karne dağıtacak.

-TOBB HAMZABEYLİ SINIR KAPISININ YAPIM VE İŞLETME SÖZLEŞMESİNİ İMZALIYOR

-Hamzabeyli Sınır Kapısının modernizasyonu amacıyla Yap-İşlet-Devret modeliyle yeniden inşası ve işletmesine ilişkin Uygulama Sözleşmesi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile TOBB Başkanı Rifat hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla imzalanacak. (Saat:13.30)

-TÜMÖD GENEL BAŞKANI IŞIKLI: ?UNAKITAN'IN GİZLİ KONUŞMASI 12 EYLÜL DÖNEMİ HÜKÜMET-YÖK İLİŞKİSİNİ HATIRLATIYOR?

-Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında söylediklerinin 12 Eylül dönemi YÖK-Hükümet ilişkisini andırdığını söyledi.

-2007'DE YURTTAŞ TÜKETEREK DEVLETE 101 MİLYAR GELİR SAĞLADI

-Dolaylı vergi niteliğindeki KDV ve ÖTV ile banka ve sigortacılık işlemleri, şans oyunları, cep telefonu ve damga vergileri ile harçlarda toplam tahsilat geçen yıl 100.9 milyar YTL'ye ulaştı. Akaryakıt ve LPG'den elde edilen özel tüketim vergisi (ÖTV) 22.1 milyar, sigara ve tütün mamullerinden sağlanan ÖTV de 9.6 milyar YTL ile bütçede en önemli gelir kalemleri olmaya devam etti.

-Gelir ve kurumlar vergisi ile servetten alınan ?doğrudan? vergilerde toplam tahsilat ise 51.8 milyar milyon YTL oldu. Buna göre yurttaşların tüketiminden alınan vergi, gelir, kar ve rant elde edenlerin ödediği tutarın yaklaşık iki katı düzeyinde gerçekleşti.

-2007'DE 25.8 MİLYAR YTL'LİK YATIRIM İÇİN TEŞVİK BELGESİ ALINDI

-Hazine Müsteşarlığı, geçen yıl çeşitli sektörlere yönelik toplam 25 milyar 854 milyon YTL tutarındaki 2 bin 363 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Söz konusu yatırımlarla yaklaşık 133 bin 18 kişilik istihdam yaratılacak.

-ERZİNCAN İLİÇ'TE 55 BİN TON ALTIN BULUNDU

-Kanadalı şirket adına Erzincan'ın İliç ilçesinde altın arama çalışmaları yürüten Çukurdere Madencilik şirketi, 55 bin ton altın buldu.

-İNGİLTERE'DEN PKK İTİRAFI

-İngiltere Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın İngiltere'de faaliyet gösterdiğini kabul etti ve söz konusu faaliyetlerin güvenlik güçlerince takip edildiğini duyurdu.

-İNGİLİZCE'DE TÜRK EDEBİYATI TARTIŞILACAK

-Ünlü yazar Orhan Pamuk ve şair Hilmi Yavuz'un eserleri Amerika'da düzenlenecek ?İngilizceye Çevrilen Türk Edebiyatı? başlıklı sempozyumla, çevirmenleri tarafından tartışılacak.

-RADYO ODTÜ'DEN 13. YAŞINDA KOSTÜMLÜ PARTİ

-Radyo ODTÜ 13. yaşını, Elvis Presley'den Marilyn Monroe'ya, Superman'den Örümcek Adam'a, Teletubby'den Kırmızı Başlıklı Kız'a kadar bir çok ünlü, süper kahraman ve çizgi film karakterinin canlanacağı kostümlü parti ile kutlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber