Kelek Karpuz Ve Kavun 'Ayıplı Ürün' Statüsünde!

Tüketici iade ya da değişim yapabilir

  1. Yaz aylarının sevilen lezzetleri kavun ve karpuz, olgunlaşmış görüntüsünün aksine kesildiğinde renksiz ve tatsız çıkabiliyor.

    Yaz aylarının sevilen lezzetleri kavun ve karpuz, olgunlaşmış görüntüsünün aksine kesildiğinde renksiz ve tatsız çıkabiliyor.

  2. Karpuz ve kavun sevenleri sevindiren haber Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz'den geldi.

    Karpuz ve kavun sevenleri sevindiren haber Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz'den geldi.

  3. KELEK KARPUZ VE KAVUN 'AYIPLI ÜRÜN' STATÜSÜNDE

    KELEK KARPUZ VE KAVUN 'AYIPLI ÜRÜN' STATÜSÜNDE

  4. Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış, kelek karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde olduğu için değişim ya da iadesinin istenebileceğini söyledi.

    Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış, kelek karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde olduğu için değişim ya da iadesinin istenebileceğini söyledi.

  5. Gündüz, "Olgunlaşmamış meyve veya sebze pazarda, marketlerde satışa sunulamaz. Karpuz alıyorsunuz, kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülüyor. Bu ürünü satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi yapabilirsiniz.

    Gündüz, "Olgunlaşmamış meyve veya sebze pazarda, marketlerde satışa sunulamaz. Karpuz alıyorsunuz, kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülüyor. Bu ürünü satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi yapabilirsiniz.

  6. Bu durumda tüketici ürünün fotoğrafını çekip, satıcıya bildirmeli. Manavda, pazarda satıcı kabul etmezse, zabıta ile tutanak hazırlayıp, kurumlara şikayet edilebilir. Tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir.

    Bu durumda tüketici ürünün fotoğrafını çekip, satıcıya bildirmeli. Manavda, pazarda satıcı kabul etmezse, zabıta ile tutanak hazırlayıp, kurumlara şikayet edilebilir. Tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir.

  7. Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir. Tüketicinin alışveriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil sayılır." şeklinde konuştu.

    Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir. Tüketicinin alışveriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil sayılır." şeklinde konuştu.

  8. Tüketiciler kelek karpuzu satıcıya iade edip parasını geri isteyebilir. Satıcının kabul etmemesi halinde zabıtaya tutanak tutturup, ayıplı ürünün fotoğrafıyla birlikte kurumlara başvurabilir.

    Tüketiciler kelek karpuzu satıcıya iade edip parasını geri isteyebilir. Satıcının kabul etmemesi halinde zabıtaya tutanak tutturup, ayıplı ürünün fotoğrafıyla birlikte kurumlara başvurabilir.