Mahsur kalanları kurtarmaya giden görevlilerle bağlantı kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 1'i yolcu otobüsü 3 araçta bulunanları kurtarmak için yola çıkan içinde 8 görevlinin bulunduğu sanılan 7 Karayolu aracıyla 9 saatten bu yana bağlantı sağlanamadı. Ekiplerin çığ düşmesi sonucu kar yığınlarının arasında kalmasından korkulurken, bölgede kalan 33 kişi için arama- kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Tunceli- Pülümür Karayolu'nun Kırmızıköprü Mevii'nde dün saat 16.00 sıralarında aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 1 otobüs, 1 kamyon ve 1 otomobilde bulunanlar kurtarılmak için telefonla yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye Tunceli ve Pülümür'den iki ayrı Karayolu ekibi sevk edildi. Tunceli'den sevk edilen Karayolları ekibi ile saat 23.00 sıralarında bağlantı kesildi. Ekipler mahsur kalanları kurtarabilmek için aralıksız çalışırken aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle Kutuderesi Vadisi'nde en az 15 ayrı noktaya çığ düşmesi nedeniyle araçlarla iş makineleriyle bağlantı kesildi.

Karayolları 81'inci Şube Şefliği yetkilileri Pülümür'den yola çıkan Karayolları ekibinin Kırmızı Köprü Mevkii'nde mahsur kalan otobüs, kamyon ve otomobilde bulunanları alarak döndüğünü ancak, Tunceli'den yola çıkan kurtarma ekibi ile bir türlü bağlantı sağlanamadığını açıkladı. Bu ekipte yer alan 2 bıçaklı kamyon, 2 dozer, 1 kepçe ve 2 cipten 23.00'ten bu yana bu yana hiçbir bağlantısı kurulamadığı açıklandı. Düşen çığlar nedeniyle ekipler arasındaki bağlantının kesildiği sanılıyor. Karayolları görevlilerini kurtarmak için bölgede yoğun arama- kurtarma çalışması sürdürülürken, bölgede 1 metreye yakın kar bulunduğu ve sık sık çığ düştüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber