İstifasıyla şaşırtan general konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, sürpriz bir şekilde görevinden ayrılarak emekli olması ile ilgili konuştu. Yalçın görevinden niye ayrıldı.

Görevinden ayrılan Korgeneral Yalçın, ailesine daha fazla vakit ayırmak için emekli olduğunu belirterek, "Ailemin kararıyla yeni bir hayat tarzı seçtim. Aileme daha fazla vakit ayırmak için emekli oldum. 60 yaşında birinin emekli olması şaşılacak bir şey değil" dedi.

ANKA'ya konuşan Yalçın, emekliye ayrılma isteğinin uzun zamandır aklında olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kendimize yeni bir yaşam tarzı seçtik. Uzun zamandır aklımda olan bir şeydi. Torunlarımla ve çocuklarımla yaşayacağım. Kendi isteğimle, ailemin kararıyla kendime yeni bir hayat tarzı seçtim. Bir torunum var, biri daha geliyor. Ailece aldığımız bir karar oldu. 60 yaşına gelmiş birinin emekli olması şaşılacak bir durum değil."

Kitap yazmayacağım

Emekli olduktan sonra kitap yazmayacağını ve televizyonlara da çıkmayacağını belirten Yalçın, sakin bir emeklilik geçirmek istediğini kaydetti. Bir sahil kentine yerleşip ailesiyle birlikte zaman geçirmeyi planladığını dile getiren Yalçın'ın, 3 Ocak'ta emeklilik dilekçesini verdiği de öğrenildi. Yalçın, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında, geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçmelerine tepki göstermesiyle gündeme gelmişti.

Ağustostaki Yüksek Askeri Şûra'da orgeneralliğe terfisi için durumu görüşülen, ancak korgeneral rütbesindeki bekleme süresi 1 yıl uzatılan Yalçın, Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber