Ücretsiz dağıtılan ders kitapları 'hammadde' olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 11:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz verdiği ders kitaplarından kullanılmış olanlarını gelen talepler üzerine geri toplayarak ekonomiye kazandırmayı planlıyor.

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "kullanılmış ders kitapları, defter ve atık kağıtların toplanması" konulu bir genelge yayınladı.

Genelgede, Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi kapsamında 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim öğrencilerinin, 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren de ortaöğretim öğrencilerinin ders kitaplarının ücretsiz olarak verildiği hatırlatıldı.

Bakanlığa, bu kitaplardan, kullanılmış, okutulma süresi dolan ve programları değişenler ile öğrencilerin kullandıkları defterler, evde ve okulda biriken kullanılmış kağıtların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması ve ekonomiye kazandırılması yönünde, il milli eğitim müdürlükleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar tarafından yazılı ve sözlü talepler geldiği belirtildi.

Ülke kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması ve öğrencilerde çevre bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla kullanılmış ders kitaplarının toplanarak ekonomiye kazandırılmasının planlandığı ifade edildi.

Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesinin uygulanmaya başlandığı 2003 yılından itibaren, teslim noktası il-ilçe milli eğitim müdürlükleri depolarında bulunan ders kitaplarından, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında okutulma süresi devam edecek ders kitaplarının tespiti yapılarak, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında dağıtılacak ders kitabı ihtiyacında değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

Genelgeye göre, öğrencilerden kullanılmış ders kitaplarını, öğrenci çalışma kitaplarını ve defterlerini geri vermek isteyenlerin kitap ve defterleri, okul idarelerince her yıl Haziran ayı sonuna kadar toplanacak.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında da okutulacak ve kullanılabilir durumda olan ders kitapları ile öğretmen kılavuz kitapları seçilerek okul kütüphanelerine konulacak.

Hammadde olarak değerlendirilmek üzere toplanan kitaplar okul idareleri tarafından en geç Temmuz ayı sonuna kadar il-ilçe milli eğitim müdürlüklerine tutanakla teslim edilecek.

Toplanan kitap ve defterler satılarak, elde edilen gelirle okulların ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber