Yalova'da arsa alanlar arasında bürokrat ve memurlar da var

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Şubat 2008 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünkü manşetimiz gündeme bomba gibi düştü. Yalova'da arazi satın alanlar arasında, bürokratlar ve kamu çalışanları da var. Vatandaşlar, "Bu 'Kendin pişir kendi ye' oldu" diyor....

Ballı arazilerin kapış kapış satıldığı Yalova ile ilgili dünkü manşetimiz, geniş yankı uyandırdı. Körfez köprüsü projesinin yapılacağı bölgede, otoyolların geçeceği arazilerin adeta kapışıldığı ve bu arazilerin bürokratlar ile kamu çalışanları tarafından alındığının iddia edilmesiyle ilgili haberimiz, gündeme bomba gibi düştü. Yalovalı vatandaşlar, telefonlarımızı kilitleyerek yazılanların buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu, buradaki arazi yağmasının inanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi. Özellikle ildeki bazı bürokratların, nüfuzlarını kullanarak köylülere yoğun baskı yaptıkları bile öne sürüldü.

YAKINLARI ADINA ALMIŞLAR

İddialara göre, Yalova'daki bu 'sudan ucuz' arazilere en büyük ilgiyi bürokratların yanı sıra kamu çalışanları gösteriyor. Bölgeyi ve köylüleri iyi tanıyan bürokrat ve kamu çalışanlarının, arazileri kendi adlarına ya da yakınlarının adlarına aldıkları ve bu alımların yıllar öncesinden başladığı ifade ediliyor. Hukuki olarak herkesin arazi almasında bir sakınca bulunmuyor. Ancak özellikle bu kişilerin arazilere ilgi duyması, etik bulunmuyor. Olaya tepki gösteren vatandaşlar ise bu yaşananları "Kendin pişir kendin ye" şeklinde yorumluyor.

BÜROKRATIN 'TEPE'Sİ...

Şok iddialar arasında, bir bürokratın güzergahın geçeceği köylerden birinde bir tepeyi satın aldığı da bulunuyor. Söz konusu arazinin, tam olarak yerinin tespit edilemediği ama bu satın alımın Yalova'daki bütün emlakçılar tarafından bilindiği de konuşuluyor.

BEDELLER BELİRLENECEK

Yol projesi tamamlandığında, İzmit'in Dilovası ile Yalova Hersek Burnu arasında bir asma köprü yapılacak. Köprünün devamında ise otoyollar ile bağlantı İznik üzerinden Bursa'ya kadar ulaşacak. Plana göre, 422 kilometreyi bulması beklenen otoyol projesi ile İstanbul-İzmir arası 4 saate düşürülecek. Özellikle Körfez trafiğini rahatlatacak olan bu büyük yatırım, bölgeyi de canlandıracak. Bu yolların geçeceği güzergahtaki araziler, yol ve viyadük yapımı için devlet tarafından kamulaştırılacak. Bugün sudan ucuza satın alınan araziler, o zaman çok büyük paralarla devlete geri satılacak.

FARUK ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber