Günay, kılpayı atlattığı helikopter kazasıyla ilgili anlattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Alsancak semtindeki tarihi sigara fabrikası, sanat fabrikası olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi binaları inceledikten sonra mart ayı başından itibaren projeyi yapacak Arkas ve İzmir Ticaret Odası'na (İTO) ön izni vereceğini söyledi. Bakan Günay Yalova Stadyumu'nda helikopterde ölümden son anda kurtulmasıyla ilgili de ?Normalde inmem gereken değil, yandaki kapıyı açtılar. Bir kaza görüntüsü de olmadı'' dedi.

Ertuğrul Günay, AKP İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, Mehmet Tekelioğlu ve Erdal Kalkan ile birlikte Alsancak'taki eski sigara fabrikasını gezdi. 17 dönüm içinde 15 bin metrekare kullanım alanı olan 4 tarihi binadan oluşan fabrika, Arkas ve İTO tarafından sanat merkezi haline getirilip, işletilecek. Günay, Arkas yetkililerinden basına kapalı brifing aldıktan sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

?Tescilli 4 bina var. Onun dışındakiler buradaki yapıya uygun yapılacak. Tamamı kültür fonksiyonu olarak değerlendirilecek. Müzik dinletilerinden gastronomiye kadar çeşitli alanlarda hizmet verecek. Ancak binaların rölevesi yok. Röleve ve restorasyon projesine ihtiyacımız var. Bakanlığımla ilgili prosedürü en kısa zamanda ay başına kadar tamamlayacağım. Mart ayı başından itibaren Arkas ve İTO'ya ön izni vermiş olacağız. İzmir önemli bir kültür mekanına sahip olacak. Biz de kültür etkinlikleri için kullanacağız. Merkez, İzmir'in kültür yaşamına katkı sağlayacak.''

?BEN FARKINA VARMADIM'

Bakan Günay, gazetecilerin sorusu üzerine Yalova Stadı'na helikopter indiği sırada arka pervaneye doğru yürüyerek atlattığı kaza konusunda da ?Ben farkına varmadım. Helikopterde ters kapı açıldı. Normalde inmem gereken kapıyı değil, yanındakini açtılar. Ben de ansızın hızlıca iniverdim. Arka kısmına geçince arkadaşlar uyardı. Bir kaza görüntüsü olmadı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber