BBP lideri Yazıcıoğlu: Irak sınırı yanlıştır, yeniden çizilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birilik Partisi(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye ile Irak arasındaki sınırın yanlış çizildiğini belirterek, "Irak'la sınır değişikliğini görüşmeye başlamalıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Gabar'a sırtını dayayarak Türkiye'yi korumalıdır'' dedi.

Ankara'dan İstanbul'a gelen Muhsin Yazıcıoğlu, Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Gül'ün başörtüsü değişikliğini onaylaması ve TSK'nın kara harekatına yönelik ilginç açıklamalarda bulundu.

Kuzey Irak'a kara harekatının olması gereken bir şey olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, "Kara harekatıyla yöredeki PKK'nın yok edilmesi, Irak'ın istikrarlı bir demokratik idareye kavuşması ve halkının demokrasi içerisinde karar verdiği bir siyasi otorite muhatap olarak önümüze çıkana kadar burada sınır boyunda bir tampon bölge oluşturulması gerekir. TSK'nın hedefi PKK varlığına son vererek süratle geriye dönmektir. Harekatın mutlaka bir sonucu olmalıdır. Bu sonuç da Irak'la sınırımızı görüşmeye başlamamız olmalıdır'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Irak sınırının Türkiye'yi korumaya imkan vermediğine işaret ederek, şunları ifade etti: İki ülke arasında güvensizlik oluşturuyor. Türkiye bu vesileyle sınır bölgesinde bir sınır şeridi mutlaka oluşturmalıdır. Bu toprak kazanma arzusu ve hayali değil. Aynı kültür kodlarından beslendiğimiz halkların yaşadığı iki ülke arasında bir güven oluşturulmasıdır. Burada PKK'yı ortadan kaldırırken sürdürülebilir bir güvencenin oluşabilmesi için de Irak sınırının yeniden gündeme getirilmesi lazım." dedi. Yazıcıoğlu, Sınır değişikliğimi gerekiyor'' şeklindeki soruya, "Elbette. Bugünkü sınır yanlış çizilmiştir, doğru da değildir. TSK, Gabar'a sırtını dayayarak Türkiye'yi korumalıdır'' karşılığını verdi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başörtüsünü serbest bırakan yasayı onaylamasını ise, "Bunu laiklik, demokrasi ve özgürlükler açısından kısmi bir açılım olarak değerlendiriyorum. O bakımdan da faydalı görüyorum'' sözleriyle değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin verilen bu kararı bozması halinde başörtüsü konusunun Türkiye'de derinleşerek devam edeceğini ileri süren Yazıcıoğlu, yasanın altyapısı hazırlanmadan çıkartıldığına da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber