Üniversitenin içerisine otel açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin daha iyi eğitim almaları için, kampus içine otel yapıldı.

Kırıkkale Üniversitesinin 15. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale Üniversitesi uygulama oteli ve yemek salonu hizmete girdi. Kırıkkale Üniversitesi için mutlu bir gün olduğuna inandığını belirten Rektör Ahmet Murat Çakmak, Üniversitenin inşaat aşamasındaki iki yeni binasının yapım işlerinin tamamlandığını, üniversitesi personeline, öğrenciler ve Kırıkkale'ye gelen akademisyenlere hizmet vereceğini söyledi. Yapılan her iki blokta turizm otelcilik programında öğrenim gören öğrencilerin uygulama göreceğini açıklayan Üniversite Rektörü Murat Çakmak, binaların 2006 yılında yapımına başlandığını ve kısa sürede hizmete girdiğini açıkladı.

Faaliyete geçen Kırıkkale Üniversitesi Uygulama Oteli ve Yemek Salonu'nun iç dizaynının Kırıkkale Üniversitesi Meslek yüksek Okulunun öğrencileri tarafından yapıldığını hatırlatan Rektör Çakmak, "Binalara fazla bir masraf yapılmadı. Otel içinde bulunan eşyalar ve tablolar, öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından yapıldı" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yrd. İbrahim Uzun da, Kırıkkale Üniversitesinin sağlık, kültür ve spor tesislerinden birini daha hizmete açtıklarını söyledi. Hizmete sokulan uygulama otelin kapasitesinin 25 kişilik olduğunu belirten Uzun, "Üniversitede tertiplenen program ve konferanslarda konuşmacıları ile konukları ağırlamakta sıkıntı çekiyorduk. Uygulama otelinin hizmete girmesiyle bu sorun ortadan kalktı. Otel dışarıya açık bir işletme olmayacak. Ancak, gelen özel misafirlerin ağırlanmasında kullanılabilir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber