Hisse senetleri ortalama %2,91 değer kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 14:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 2,91 oranında değer kazandı.

Uluslararası piyasaların, ABD ekonomisindeki yavaşlama sinyallerine geçtiğimiz haftalara oranla daha sınırlı tepki vermeye başladığı görüldü. Piyasalarda, geçtiğimiz haftadan gelen olumlu verilerle yukarı yönlü sinyaller olmasına rağmen hafta içerisinde gelen bazı haberler borsalarda volatilitenin artmasına neden oldu.

Olumlu gelen ABD verileri ile moral depolayan piyasalarda, sermaye grubu Kohlberg Kravis Robert (KKR) ile ilgili gelişmeler moralleri bozdu. KKR'nin, borsadaki iştiraki Financial Holding'in yüklü miktardaki itfasını ikinci defa ertelemek için görüşmeler yaptığı haberleri ile satış baskısının arttığı borsalarda, ABD ocak ayı TÜFE ve çekirdek TÜFE'nin beklentinin üzerinde gelmesi tedirginliği artırdı.

Dış piyasalarda bunlar yaşanırken iç piyasalara Dolar/YTL kotasyonunda 1,208 seviyeleri görüldü, gösterge faiz 16,90 seviyelerinden işlem gördü. Haftanın son gününde TSK'nın Kuzey Irak'a kara harekatı başlatması İMKB'de satışların artmasına neden oldu.

Hisse senetleri haftaya ortalama yüzde 3,24'lük artışla başladı. Salı günü de ortalama yüzde 1,11 yükselen endeks Çarşamba günü gelen satışlarla ortalama yüzde 0,81 geriledi. Perşembe günü 46.000 puanın üstünde tutunma çabalarında başarılı olan Bileşik Endeks ortalama yüzde 1,24 artış kaydetti. Cuma günü gelen satışlar sonunda 45.500 puan seviyelerine gelinirken günlük düşüş ortalama yüzde 1,84'ü buldu.

Uzmanlar, gelen son verilerin ardından şimdilik yeniden olumsuz bir görünüm kazanan ve önümüzdeki hafta yine genel olarak ABD ekonomisinin gidişatına ilişkin beklentilerle yönünü belirlemeye çalışması beklenen piyasalarda, ABD'de devam edecek ekonomik veri akışı, kar rakamları ve şirket haberlerinin, yurt içi seyir üzerinde de doğrudan etkili olması beklenecek gündem maddeleri olduğunu kaydediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber