Sosyal Güvenlik Reformu'na kıyak emeklilik gölgesi düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, toplumun tüm kesimlerinden fedakârlık beklenerek hazırlanan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'na ?milletvekiline kıyak emeklilik" gölgesi düştüğünü söyledi. Avcı, ?Yeniden seçilen emekli bir vekilin eline ayda 12 bin YTL, seçilmemiş eski vekilin eline ise ayda 4 bin 129 YTL yerine 5 bin 180 YTL para geçecek" dedi.

BES Genel Başkanı Avcı, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda milletvekillerinin temsil tazminatlarının yüzde 70 oranında artırma girişimine tepki gösterdi. Avcı yaptığı yazı açıklamada, milletvekillerinin tasarıyla emekli aylıklarını yükseltip, sağlıkta katkı payı yükümlülüklerini ise devlete yıktığını bildirdi. Türk Parlamenterler Birliği'nin öncülüğünde çok sayıda milletvekilinin kulis çalışması yaparak emekli milletvekillerine 2 bin 630 YTL emekli aylığının yanı sıra bin 500 YTL de temsil tazminatı ödenmesini sağladığını kaydeden Avcı, ?Yeniden seçilmeyen emekli vekillerin temsil tazminatı ise yüzde 70 oranında artırılarak bin 500 YTL'den 2 bin 550 YTL'ye çıkartıldı. Böylece, yeniden seçilen emekli bir vekilin eline ayda 12 bin YTL, seçilmemiş eski vekilin eline ise ayda 4 bin 129 YTL yerine 5 bin 180 YTL para geçecek" dedi.

"MİLLVEKİLLERİMİZİN İÇLER ACISI HALİNE ÜZÜLÜYORUZ"

Avcı, yapılan uygulamaya tepkisini, "milletvekillerinin 12 bin YTL ücret almasını milletvekili onuruna yakıştıramadım" diye gösterdi ve BES yönetim kurulu olarak bu konuda bazı kararlar aldıklarını anlattı.

Avcı sözlerine şöyle devam etti:

?Krize dayanamayıp ölen öğretmen emeklilerinin maaşları ve mal varlıkları milletvekili ve emeklileri arasında eşit olarak paylaştırılsın, Bu ay alacağımız ek ders ücretleri milletvekillerine dağıtsın, maaşlarımıza yapılan yüzde 2 oranındaki zam bordrolara girmeden doğrudan milletvekillerinin ve emeklilerinin banka hesaplarına yatırılsın. Eğer bu katkı ve yardımlarımız yeterli gelmediği takdirde; Sayın milletvekillerimizin müsaade buyurması durumunda tüm örgütlülüğümüzle milletvekillerimizin bu içler acısı durumuna bir an önce son verilmesi için TBMM önünde milletvekilleri için bir dizi eylemler yapalım" Avcı, "Milletvekillerinin memura kaşıkla kendine kepçeyle zam yapma anlayışını" sürdürdüğünün anlaşıldığını belirterek, ?Enflasyonu düşürüyoruz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız yalanları ile bizlere kemer sıkmayı öğütleyen hükümet bizleri değil kendilerini düzlüğe çıkarmaya çalışıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber