CHP'li İnce'den Bakan Çelik'e: Bu İşi Artık Çözün

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2008 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

;

Size yönettiğim yazılı soru önergelerine tarafınızca verilen cevaplarda açık ve net ifadeler yar almamaktadır.

Tarafınızdan verilen cevaplar kaçamak cevaplardır. Biz milletvekilleri olarak milletin vekilleriyiz ve onların istek ve sorunlarını dile getirmek ve sorgulamakla mükellefiz. Siz bakan olarak ise bu sorulara cevap vermek ve sorunları çözmek merciinde olan bir kişisiniz. Bu nedenle kamuoyunu yanıltıcı ya da oyalayıcı cevap vermek bulunduğunuz makamla bağdaşmamaktadır.

Bu nedenlerle çok büyük bir sorun haline gelen ve son soru önergeme verdiğiniz cevapta mağdur sayısı 4488 kişi daha artan Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atanma ve Yer Değiştirmelerine ilişkin yönetmeliği ya bir an önce yayınlayın.

Ben soru önergemde;

Yürütmeyi Durdurma kararı bakanlığa ne zaman tebliğ edilmiştir? Mahkeme kararının tebliğinden itibaren 1 ayı aşkın zaman geçmişse uygulamada yaşanan bu gecikmenin sebebi nedir? Sorularını yöneltiyorum.

Siz cevabınızda ?Ankara 4'üncü idare Mahkemesinin; 1'inci yürütmeyi durdurma kararı 19.09.2006 tarihinde ve bu kararın Ankara Bölge idare Mahkemesi tarafından kaldırılmasından sonra verilen 2'nci yürütmeyi durdurma kararı da 27.03.2007 tarihinde Bakanlığımıza tebliğ edilmiştir. Yeniden değerlendirme yapılması zor ve zaman alan bir çalışma gerektirmektedir.? Cevabını verdiniz.

Sayın bakan; 65.107 kişinin katıldığı bu sınav 26 Mart 2005 tarihinde yapılmış ve değerlendirme sonuçları 15 gün sonra yani 11 Nisan 2005'te açıklanmıştır. Bakanlıkça size tebliğ tarihi olan 27.03.2007 tarihi ile sonuçları yeniden değerlendirmeyi açıkladığınız tarih ise 18.01.2008'dir. Yani arada 9 ay 21 gün kadar bir süre vardır. 15 günde okunup değerlendirilen bir sınav sonucu yeniden değerlendirilirken nasıl oluyor da 9 aydan fazla sürebiliyor?

Bu cevap sorumluları kurtarmak adına verilmiş bir cevap mıdır? Sorumluları hakkında bir çalışmanız olmuş mudur?

Sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplardan; bu sınava girip ilk değerlendirmede 70 puan üzeri alan öğretmenlerden 40 tanesinin yeni değerlendirmede 70 puanın altında aldığı, yine ilk değerlendirmede 70 puanın altında kalan 4448 öğretmenin ise 70 puan barajını geçtiği anlaşılmaktadır.

Bu öğretmenlerin durumlarının ne olacağı konusunda sorduğum soru ise tarafınızca cevapsız bırakılmaktadır. Sayın bakan 2006 sınavını kazanan 15.036 öğretmen, MEB'e devredilen okulların yöneticileri, 2005 sınavını yeni değerlendirmeye göre kazanan 4448 öğretmen, bu değerlendirmeye göre kaybeden 48 öğretmen, 04.03.2006 yönetmeliğine göre sınava alınmayan ve yönetici olmak isteyen daha önce kurucu müdürlük ve müdür yetkililik yapmış binlerce öğretmen olmak üzere on binlerce mağdur yarattınız bu mağduriyetleri nasıl gidereceksiniz diye sorduğumuzda ise cevap bile vermiyorsunuz.

Sayın bakan tekrar hatırlatıyorum; siz sorun çözme makamındasınız bu soruların cevabını siz bilmiyorsanız kime soracağız? Muhatabımız kim olacak? Bari buna cevap veriniz.

Ben size sınava girerek kazanan öğretmenlere başvuru hakkı dahi verilmeden sınav geçerlilik süreleri doldu diyorum ve bunların bu sürelerini uzatmayı düşünüyor musunuz diyorum bunu da cevapsız bırakıyorsunuz.

Ayrıca sayın bakan 2004'te müdür yardımcılığını dahi sınav esasına göre yaparken 2007'de neden sınavdan vazgeçtiniz sorusunu da cevapsız bırakıyorsunuz. Ben bir milletvekili olarak cevap alamadığım gibi bunu soran öğretmenlere de aylardır yönetmelik çalışmaları devam etmektedir şeklinde cevaplar verilmektedir. Bu çalışmalar ne zaman sona erecektir? En son 1 ay evvel en kısa zamanda yayınlanacak şeklindeki beyanınız basında yer aldı. Sizin için en kısa zaman ne kadar bir süredir sayın bakan?

Geçen hafta kendi isteğinizle davet ederek talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına atadığınız Prof.Dr.İrfan Erdoğan hakkında beceriksiz olduğu için görevden aldım dediniz. Bu kişinin bu işi yapabilip yapamayacağını daha önce bilemediniz mi sayın bakan? OKS, Görevde Yükselme, Müdür Yardımcılığı seçme sınavı gibi birçok sınavda skandal denecek hatalar yapan EĞİTEK'te görevli bürokratlarınız ile 5 yıllık bakanlığınız eğitim camiasını büyük bir kaosa sürükleyen, sağlıklı bir yönetmelik çıkarmayı beceremeyen Personel Genel Müdürlüğündeki bürokratlarınız çok mu becerikliler sayın bakan?

Lütfen kamuoyunu oyalamayı ve kandırmayı bırakınız ve bir an önce bu sorulara açık ve net cevaplar veriniz ve bu sorunları tek bir öğretmeni dahi mağdur etmeyecek şekilde çözünüz sayın bakan?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber