Akademisyenlerden YÖK'e kadro çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 18:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, üniversitelerin özerkliğine önemli bir darbe olarak nitelendirdikleri, kadroların durdurulması ile ilgili süreci YÖK'ün yeniden değerlendirmesini istedi.

Orta Doğu Öğretim Elemanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Gazi Üniversiteli Öğretim Üyeleri Derneği, Üniversite Konseyleri, Orta Doğu Öğretim Elemanları ve Van Üniversite Öğretim Elemanları Derneği'nin başvurusu üzerine Danıştay'ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın türban ile ilgili genelgesinin yürütmesini durdurduğu hatırlatıldı.

-"ÜNİVERSİTELERİN ÖZERKLİĞİNE DARBE"-

Açıklamada, Danıştay'ın kararında keyfi ve kişiselleştirilmiş bir sürecin YÖK Başkanı tarafından işletilmesinin temel neden olduğunun açıklandığı belirtilirken, "YÖK, benzer bir yaklaşımı, üniversitelerin özerkliğine önemli bir darbe ve merkezileştirme yönünde bir adım olarak değerlendirilebilecek, kadro ve atamalarla ilgili tüm süreçleri durdurma konusunda da göstermiştir" denildi.

-"DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ"-

Açıklamada, uygulamanın üniversitelerin özerkliğine, islerliğine ve eğitim, araştırma faaliyetlerinin sağlıklı isleyişine önemli olumsuz etkileri olacağı vurgulandı. Uygulamanın, öğretim elemanlarının özlük hakları ve kazanımları açısından da olumsuz etkilerinin ortada olduğu belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Siyasal bir simgenin bilimsel alana yaptığı bu türden müdahalelerin yarattığı olumsuzluklar karsısında, kararı alanları, bu kararlarını gözden geçirmeye, üniversite bileşenlerini de bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber