Okul çevresinde uyuşturucu ticareti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da, okul çevrelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın, 15 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen ve ?Sendrom? adı verilen operasyonda, özellikle Işıklar semti okul çevrelerinde ve eğlence merkezlerinde uyuşturucu sattıkları iddiasıyla yakalanan Ülker Ş. ve Meral A.G. adlı kadınlar ve 17 yaşındaki G.K. ile Ali Y, Şehmus G, Mehmet Y, Kasım B, Yılmaz G, Mustafa P, Metin D, Bülent Y, Mehmet P, Mehmet O, Raci Ö ve Salih Ö. adliyeye sevk edildiler.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Türkmenistan uyruklu kadınlar S.R. ve Z.Y'nin ise sorgularının ardından uyuşturucu satışı ile bağlantılarının olmadığının tespit edilmesi üzerine sınır dışı edildikleri kaydedildi.

Zanlıların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden getirdikleri uyuşturucu maddeleri, Işıklar Semti'nde bebek ve okul çantalarına koyarak, okul ve eğlence merkezleri çevresinde sattıkları öğrenildi. Zanlılardan Raci Ö. ve Bülent Y'nin ise taksicilik yaptıkları belirtildi.

4 gündür devam eden operasyon sonucunda, toplam 32 kilogram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 20 fişek, 200 extacy hap ve 1 hassas terazi ele geçirildiği bildirildi.

Polis ekipleri, 11 Mart Salı günü 10 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve 13 kişiyi gözaltına almıştı. 4 gündür süren çalışmalar sonucunda gözaltına alınanların sayısının 17'ye yükseldiği, çeteye üye oldukları öne sürülen 3 kişinin aranmasına da devam edildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber