Türk Kızılayı kaynak suyu sektöründe

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2008 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı, damacana ve pet şişe ambalajları ile doğal kaynak suyu sektörüne girdi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk Kızılayı'nın "140 yıllık sosyal, örgütsel ve paylaşımcı birikiminin toplamı olan güvenle" su piyasasına girdiği açıklandı.

4.1'lik sertlik derecesiyle "yumuşak su" segmentinde olan Kızılaysu'nun 19 litre polikarbonat damacana, 0.5 litre ve 1.5 litrelik pet şişelerde Türk halkının evine gireceğine işaret edilen açıklamada, kaynak suyunun AB standartlarına uygun ve ISO-9000 (Kalite Yönetim Sistemi) ve HACCP (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi" belgeli olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kızılay'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılında Fransızlardan satın alarak bağışladığı "Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu" işletmesiyle 82 yıldır sektörün içinde olduğu hatırlatıldı.

Kızılay'ın ana hedefinin küresel ısınma tehdidi altındaki ülke kaynaklarının maksimum verimde kullanılması için sektöre öncülük etmek ve ülke kaynaklarını korurken olası afet koşullarında halkın su ihtiyacını ilk elden gidermek olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Damacana ve pet ambalajlı su üretimi yapacak olan Türk Kızılayı, fiyatlandırmayı da sosyal sorumluluk ilkesini gözeterek yaptı. Damacanın piyasa satış fiyatı 4.5 YTL olarak belirlenirken, pet şişelerin fiyatı muadillerinden düşük tutuldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber